tiistai 2. marraskuuta 2010

Pimeetä on

Hui, kun on taas tosi pimeetä ulkona. Kello on vasta kuusi ja siitä ei  ole pitkä aika, kun vielä kerkesin Väinön kanssa metsälenkille töiden jälkeen, nyt pitää kiirettä, että kerkeää edes tekemään pikku lenkin ilman otsalamppua.Kyllä sitä nyt ollaan vääjäämättä menossa kohti sitä marraskaamosta. Onneksi meillä on tiedossa 3.12. lomareissu perheen kanssa, menemme Teneriffalle viikoksi.Täytyy toivoa ,että Islannin tulivuoret eivät äidy tupsauttelemaan pölyjänsä, jotta reissuun päästään.
*****
Olen menossa Wanilla Rosen sisustuskirpparille nyt sunnuntaina 7.11. klo 12-15 ja innostuin tonkimaan myyntiin tulevia tavaroita, ja löysin sitten niitä aina noin puoleksi vuodeksi pois laitettavia mukavia joulujuttuja,kiva oli vähän lajitella ja huomasin, että olenkin ollut suht maltillinen hankinnoissani, oikeastaan joulun jälkeisestä alennysmyynnistä ostan aina jotain, mutta nyt olikin vain nämä valkoiset tyynynpäälliset tekstillä tulleet hankituksi. Hyvä minä.
Mitenköhän kauan ne meillä pysyvät valkoisena, Väinö kun on pahempi, kuin pikkulapset sotkemaan.
*****
Rrrrrrakastan joulukirjoja, kirpparilta olen joskus ostanut muutamia, ne laitan jouluksi esille ja lueskelen niitä.Tontut on niiiiiiin suloisia.
ja tämä
Sitten on pari ruotsinkielistä vanhaa joululehteä, tässä toinen niistä.
Aika on taikaa-blogin JaanaElina oli tehnyt aivan ihania possuja itse, minä olen,niinkuin varmaan jo tiedättekin tässä asiassa peukalo keskellä kämmentä, mutta on minullakin oma joulupossu...
Hän on oikea röhnö-possu,isomahainen, mutta hyvä tapainen..
Herra Sika. Olen muuten ostanut sen Adalmiinan Helmestä joskus pari-kolme vuotta sitten.
Samoin kuin tämän jouluisen kranssin, joka on pysynyt uskomattoman hyvänä koko vuoden, joka vuosi marraskuussa on pakko käydä Adalmiinan Helmessä pelkästään näiden kranssien takia, ne ovat aivan älyttömän ihania siellä ja kestäviä. Niin ja onhan siellä paljon muutakin ihanaa.
se on tehty meriheinästä ja siinä on helmiä liimattuna ja suloistakin suloisempi rusetti.
eikö?
********
Jossain blogissa oli Iittalan Teeman punaisia, jouluisia kuppeja ja kun kävin Arabiankeskuksessa tänään, niin piipahdin katsomaan, josko niitä olisi siellä, ja olihan niitä. Ostin II-laatua, koska en niissä nähnyt mitään virheitä ja ne olivat näin paljon halvempia  9,95 € / kpl, minusta ne sopivat oikein hyvin Minna Immosen joulu kuppien kanssa yhteen.
Näistä on mukava juoda jouluteetä tai kahvia tai mitä nyt milloinkin ja nuo Iittalan punaiset kupit ovat todella kauniin punaiset.
*****
Jaa, mitäs sitten?
Niin, olen miehelleni jo muutaman kerran sanonut, että haluaisin keittiömme pöydän maalatuksi vaaleaksi.En oikein tykkää tästä puunvärisestä ja se ei oiken edes sovi meille, kun muuta puunväristä ei ole, mitenköhän saisin houkuteltua hänet innostumaan asiasta. Eikös tulisikin pöydästä paremman näköinen vaaleana.?

Mieheni on lähdössä kalareissulle kavereidensa kanssa ensi viikonloppuna, edellisen kerran kun hän oli reissussa, opettelin käyttämään akkuporakonetta, nyt taitaa olla aika opetella käyttämään hiomakonetta.
;=) heh, heh....

Mukavaa viikkoa teille ja kaunis kiitos kaikista ihanista kommenteista, edellisiin höpinöihini.
Olen erittäin iloinen niistä.
Tuija


18 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Heips! Tonttukirjat on kyllä ihania, itsekin olen ostellut joulukirjoja useita. Mie niin tykkään siitäkin Tonttu-joululaulusta, ihana tunnelma siinä.

Mulla on myös nuo arabian kuvalliset joulumukit, täytyykin kaivella jo pikkuhiljaa kaapista esille.

Mulla on kanssa ruokapöydän kansi vähän sellainen puunsävyinen, olen muutaman kerran ääneen ajatellut että josko vetäisi kokonaan valkoiseksi, en ole saanut kannatusta. Onneksi on olemassa isot valkeat pöytäliinat.

Leena Lumi kirjoitti...

Minä olen myös yhdistänyt tuota punaista Teemamukia tonttumukien kanssa. Meillä siis suvimuumit katoavat nyt ja näkyville mukihäkkyrään tulevat punaiset Teemat ja joulumuumit. Joulukuussa mukaan mukirumbaan sitten tontut. Oletko nähnyt Arabian uutuuden Runo-sarjaan Hallamarjat;-)

Punainen Teema on kätevä sarja, vaikka meillä onkin siitä vain syvät joulupuurolautaset ja mukit. Sitä käy yhdistää valkoisen astiaston kanssa.

Minä en syytä koskaan meidän koiruutta mistään sotkuista, sillä empiirisen tutkimukseni perusteella meillä ei pyöri pyykkikone ollenkaan, kun Lumimies on reissussa;-)

Ruusa kirjoitti...

Oletpas sinä häärännyt! :)
Kivat nuo jouluset tyynyliinat.

Minä vasta valmistaudun messuiluun,joulu alkaa kotona sitten ensi viikolla..Tuskin maltan odottaa, että pääsen avaamaan joulutarvike-laatikot!!

Tonttukirjat on ihania, niinku tontut ja Possut!! :)

Kivaa viikkoa!

Linda kirjoitti...

Tosi nättejä nuo kahvikupit! Ja hyvin sopii tosiaan yhteen nuo.

Kaunis on tuo kranssi, itse olen löytänyt noita ovikransseja pajutallilta, mutta viime aikoina niitä ei enää ole siellä ollut :(

Itse ostin viime keväänä hiomakoneen ja olen hionut meidän eteisen penkin ja yhden lipaston sekä yhden tuolin. Tosi helppoa mutta aikaavievää puuhaa, joten rupeat vaan tuumasta toimeen, kun kerran saat rauhassa itse puuhastella tulevana viikonloppuna :)
Mutta nopsastihan voit saada pöydän valkoiseksi ihan vaan liinallakin...

Mukavaa illanjatkoa :)

Onna kirjoitti...

Aivan ihana tuo meriheinä kranssi :) tykkään todella paljon! Teneriffa on kiva lomapaikka, olimme siellä joskus vuosia sitten. Lapsiperheelle suosittelen Aquapark:a, siellä on papukaija, jonka kanssa voi kuvauttaa itsensä ja delfiineistä saa kuvia :)

arleena kirjoitti...

Possu on tosi ihana. Pitääpä pistäytyä tuollaa Adalmiinan Helmessä, matkahan on minulle suht lyhyt. En vain ole taas muistanut koko liikettä.
Olen kanssasi samaa mieltä pöydästä, etenkin noiden tuolien kanssa valkoinen sopisi hyvin.

Mukavaa viikkoa.

päivi kirjoitti...

Pimeä tulee kyllä nyt niin yllätäen iltaisin, otsalamppu on todellakin jo tarpeen mutta aamuisin on niin ihanan valoisaa!
ehdin lenkkeillä leevin kera jo silloin, kun herään varhain:)
se Riitan kirppis on varmasti ihana, mukavaa kun järjestätte sellaisia.

pöytäsi olisi varmasti kauniinpi valkeana... eikun hiomakone töihin ja maalaamaan!
hih..ehkä miehesi ei huomaa eroa kotiin tullessaan??

mukavaa viikoa sinulle!

lämpimin iltaterkuin
päivi

Kodinsielu kirjoitti...

Tonttujen kutsu on aivan ihana kirja, minulla sama kotona. Ja tuo röhkö-possunen! Aivan ihana :)

Eva-Liisa kirjoitti...

Pimeää on täälläkin ja vettä tulee taivaan täydeltä,eilen oli hiukan parempi päivä ilman suhteen. aurinkokin pilkisteli ja oli pikkupakkanen, mutta nyt ilma on ihan tööt:(;)

OI, miten ihana, pääsette matkalle, onnea matkaan, viettäkää reutouttava reissu!!

Meillä oli myös pöydät puuvärisiä, maalasin ne kesällä valkoseksi, tuli oikein valoisa ilme sen myötä.

Possu ja lehdet on ihania, samoin kranssi!

Eva-Liisa kirjoitti...

Hei! Vastaan tänne--> ensin mies hioi kunnolla. ja silloinhan ei tarvitse sitä pohjamaalia laisinkaan, joten maalattiin kalustemaalilla suoraan kahteen kertaan, välillä kuivui. ja hyvä tuli. Mutta jos ei hio, niin sitten ehdottomasti pohjamaali. Hiomisen jälkeen ottaa tosi lujaan maalin,eli tavallaan imaisee sen ekan kerroksen maalia .

Mukavia maalauspuuhia!!

Eva-Liisa kirjoitti...

Maali oli puolihimmeää valkoista.

LENNU kirjoitti...

Mukavaa että tulit lukijakseni, tervetuloa. Kauniita kuvia blogissasi, upeat nuo bannerikuvat. Mukavaa viikonjatkoa!
Terkuin Lennu Werannalta blogista.

sarppa kirjoitti...

Hei! Tulin vain kiittämään arvontavoitosta! <3 Tänään tuli postissa!Ihanaa luettavaa! <3

Mukavaa marraskuun jatkoa!

Eva-Liisa kirjoitti...

Kiitos kovasti arvontapalkinnostani! Aivan ihana sydän ja jouluteetä, sitä täytyy jo tänä iltana tehdä ja maistaa!
Kyllä piristi päivääni tänä sateisena ja ankean harmaana päivänä.

Laittelen kuvia blogiini palkinnostani!!

tinttarus kirjoitti...

Tänään on todellakin ollut umpiharmaata ja märkää. Ja kun samalle päivälle asettuu viereen flunssa, niin kaamos on juuri oikea sana tähän paikkaan:)
Kivoja jouluisia asioita sinulla siellä. Mukeista tykkäsin kovasti. OLimme eilen piipahduksella Adalmiinan Helmessä ja nyt on yksi suurensuuri nisse lisää puusohvan nurkassa:)
Nyt jo etukäteen toivottelen teille rentouttavaa ja mukavaa reissua lämpöön! Sattuu olemaan esikoisen 18vee synttäripäivä tuo 3.12. :)
HArmaudesta huolimatta, mukavia marrashetkiä.

JaanaElina kirjoitti...

Tänään oli täälläkin tosi harmaa ja pimee päivä.Ja tuulinen.Tää on nyt tätä,jonnii aikoo.

Tuonne sisustuskirpparille olisi ihana päästä,en varmaan pysyis housuissa.Ja siten kaikki menis nenän edestä,kun en osais päättää.

Voi mikä possu.Aivan mahtava.

Teema punaisena on kaunis.Mulla onkin monia Teema mukeja,muttei punaista.Muumijoulut on kyllä.Niitä sitten jouluna käytetään.

Mahtavaa tuo teidän loma,vähän katteelliseksi vettää.

Mukavaa loppuviikkoa.

Susanne kirjoitti...

Kaikkea ihanaa on kuvissasi!
Pimeä tulee tosi aikaseen. Tuntuu iltakin niin lyhyelle kun ei töiden jälkeen ole kuin hetki valoisaa.

Blogissani on haaste sinulle:)

Irene kirjoitti...

Punainen teema on upean värinen juuri jouluun. Se sopii ihanasti yhteen muiden jouluaiheisten mukien kanssa.

Kirpparille olisi ihana ehtiä, mutta suunnistamme Hämeeseen mieheni suvun 80-vuotispäiville.

Lehtien ja kirjojen kautta on mukavaa virittäytyä jouluun.