tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hiljaiseloa......

Vähän on apatian puolelle heittänyt täällä elon tällä kertaa, vanhemmat asuvat kaukana noin 300 km päässä minusta ja isällä on terveydellisiä ongelmia, arki tuntuu siellä olevan vähän hankalaa, kun häneltä on toisaiseksi kielletty autolla ajaminen. Huoh...on varmaan kova paikka miehelle, jolle autot ovat olleet suuri osa elämää aina. Sitten jos liikaa höösää niiden asioiden kanssa, hermostuu itsekin. Täytyy lähteä pääsiäisenä tsekkaamaan mikä meininki. 
kävin mielen piristykseksi tänään Country White-puodissa, Tuomarinkylässä ja sieltä löysin mieleisen kavihuoneen itselleni, kaikki rakentelevat innoissaan hienoja pytinkejä, minulle ei mahdu (huom...kasvojen väri vaihtui vihreäksi..)  joten tämä riittäköön. Kevät ei edisty sitten millään minusta, joka ilta käyn tökkäämässä sormen varjon puolella olevaan kukkapenkkiin ja ei uppoa ei. 
Plantagenissa upea kattaus eri värisiä orvokkeja ja silmää miellyttää tällä kertaa oranssin ja keltaisen värit. ( Ja päänsäkin on raukka lyönyt...keltainen...) Keltainen juu, miellyttää nyt ihme ja kumma, mutta saahan sitä mieltänsä muuttaa.
nämä kun kaikki laittaa yhteen ja vielä lankaköynnöstä väliin, niin....
hyvä tulee.
jos suunnittelua ei lasketa mukaan,niin puutarhatyöt on tällä hetkellä lukemisen tasolla. Ja siitäkin ajasta osa menee leivonta-lehtiä lueskellessa,kaikki sulassa sovussa keittiön pöydällä. 

Kiitos kaikille täällä vieraileville ja oikein mukavaa viikon jatkoa!

toivottelee Tuija

pst...nyt on menossa tämmöinen värikausi, parin viikon päästä se voi olla jo hempeä roosa :)

17 kommenttia:

Ritlikki kirjoitti...

Kiva oli lukea taas. Mullakin tämän kesän värinä on keltainen, oranssi ja punainen. Saan kyllä inspistä näistä Sun jutuistasi. Kiitti.

Cia kirjoitti...

Ihan kesäisen näköistä jo kuvissa! Hei joskus tehdään treffit country whiteen, itekin kun siellä tykkään käydä :)

Tällä hetkellä musta tuntuu että laitan tänä vuonna partsille vaan vaaleanpunaisia ja sinisiä kukkia mutta kuten me tiedetään mieli saattaa vielä useasti tässä muuttua ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, olen jo ostanut muscareja ja kahden sortin narsisseja, mutta nyt just muistin, kiitos sinun, että tarvitsen oransseja narsisseja.

Äitini asuu minusta yhtä kaukana kuin sinä vanhemmistasi. Nyt on hyvä hetki, tiedän sen, mutta huomisesta en tietää voi. Yleensä lähdemme äidille pääsiäisenä, mutta tänä vuonna vasta äitienpäiväksi.

Ihan näppärä tuo sun kasvihuone. Minäkin koitan joka päivä, että joko sinne voisi jotain istuttaa, mutta vain talon eteläpäädyn seinän vieressä on niin.

maatuska kirjoitti...

Sullahan on vallan nätti pikku kasvari!
Orvokit on ihania, nuokin on kaikki nättejä, oranssit varsinkin.
Vanhemmat vanhenee, täälläkin:(

sylvi kirjoitti...

Täälläkin kevät vähän pysähtyi, mutta nyt on kukkia taas puhjennut kukkimaan ihan urakalla.

Toivotaa pikaista paranemista isällesi.
Ilostuvat kun menet käymään.
Muista miten iloisneni äitini oli kun tulimme kesäisin käymään,
Nyt ei ole isää eikä äitiä, mutta lapsia, lapsenlapsia ja vielä lapsenlapsenlapsia.

Kaikkea hyvää sinulle.

Jaana kirjoitti...

meillä kyllä uppoaa multaan vaikka koko käsivarsi..mutta mutta kun oon ihan taas avuttomassa tilassa tän mun suuren pihan kanssa..kukkapenkeistä puskee sitäsuntätä ja mä en erota onko tulossa pelkkää rikkaruohoa vai mitä ihmettä...voiskohan pihan vuokrata innostuneelle puutarhaihmiselle :) hmmm me kun ollaan lähes koko kesä taas poiskin , niin vois sitä mainostaa vuokrailmoituksessa...
paranemisia isällesi ja sulle iso hali <3
jaana

Pepi kirjoitti...

Ihan on pysähtynyt kevään tulo täälläkin, äsken just yritin yhden rautajalkatsirpun tyrkätä kaverinsa viereen Lillan pihassa - ei uppoa, ei!
Mulla ei koko puutarha ole edes suunnittelun tai lukemisen asteella kun huomasin aiemmin, että mää mitään muista mitä suunnittelen. Enkä muista nimiä enkä kasvupaikkoja enkä muutakaan.
Päätin että mututuntumalla mennään :D
Meni sit syteen tai saveen! Pääasia että kesä tulee!

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Ihanan värisiä kukkasia :)

Intianminttu kirjoitti...

Kauniita orvokeita ja ihanan söpö kasvari. Juuri kiikutin minäkin tänään orvokkiamppelin puutarhamyymälästä, jotta saisin sen somistamaan puutarhamessuilta ostamaani hyvin harvapinnaista lintuhäkkiä. Parvekkeella kun ei ole lasitusta, piti orvokit ottaa yöksi sisälle, kaupassa sanoivat, etteivät ole olleet yhtään ulkosalle, joten pitää totuttaa ne asteittain kylmempään ulkoilmaan. Voimia ja kevätiloa!

Marru kirjoitti...

Tsemppiä ja jaksamista teille <3
Musta tuntuu, että eilen täällä kevät otti askeleen eteen päin... mutta jälleen viime yönä oli pakkasta, toivottavasti päivästä tulee suht lämmin.
Mukavaa keskiviikkoa :)

MINNA kirjoitti...

Kaunis ensimmäinen kuva! Ihastuttava kasvihuone siellä ja ruukussa hortensia (?).
Mukavaa vikkoa!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita keltaisia orvokkeja!
Onneksi vanhempani asuvat aika lähellä...juuri tulin sieltä, kun isä oli hermona äidin voidista....äiti aika sairas♥

between kirjoitti...

Ymmärrän hyvin huolesi. Omat vanhempani asuvat vihdoin sen verran lähellä, että pystyn auttamaan heitä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Vajaa kolme vuotta sitten vanhempani asuivat vielä Uudessakaupungissa ja oli jatkuva murhe ja huoli heidän pärjäämisestään.
Auringosta huolimatta maa on tosiaan aika kohmeista, paikoin tyystin jäistä. Hauskaa, että muutkin harrastavat mullan tökkimistä siinä toivossa, että se vihdoin uppoaisi sulaan maahan. Ei kuitenkaan kannata heittää toivoa, ilo on vielä edessä.

pioni kirjoitti...

Ihanan pirtsakka on orvokki-istutuksesi!
Voisin laittaa meillekin ainakin oransseja;)

Katja Lammi kirjoitti...

Keväällä ei haittaa ollenkaan keltainen ja oranssi. Pitkän värittömän talven jälkeen sielu suorastaan janoaa värejä :)

Vilma kirjoitti...

Sievän pikku kasvihuoneen olet hankkinut! Maa on tosiaan vielä hyvin jäinen myös täällä.

Susanne kirjoitti...

Ymmärrän niin hyvin tuon huolen vanhemmistasi. Oma äitini on 85-vuotias ja vaikka hän on hyvässä kunnossa niin aina sitä miettii mitenkähän hän jakselee.

Kauniit ja pirteän väriset kukat kuvissasi!
Lopetin Susanne-blogini, mutta minulla on pienimuotoinen kuvablogi jäljellä. Jos haluat tule kurkkaamaan:)