keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Viimeiset multasäkit levitetty ja sipulit istutettu

Sormet ja varpaat kohmeessa on tänään viimeisetkin pihatyöt saatettu päätökseen, viimeiset säkit multaa levitetty ja viimeisetkin sipulikukat työnnetty maan uumeniin...viimeisistä ei ole ihan varmuutta, miten päin menivät, kun pimeys yllätti. Ja ai hitsi..nyt unohdin, vielä on yksi pussillinen pioniunikon siemeniä levittämättä..toivottavasti ei ole liian myöhäistä vielä.
 yksinäinen ruusu sinnitteli vielä, mutta kohta sekin on muisto vain.
 aidan toisella puolella olevat haavat ovat tiputtaneet kaikki lehtensä kukkapenkkin, joten oli hiukan haasteellista työntää sipuleita sinne. Kurjenpolvien alla oli vielä pari päivää sitten kymmenittäin lehtokotiloita, jotka oli helppo napsia "parempaan talteen". Rauha heidän muistolleen.
oliivipuu on vielä -kylmistä öistä-huolimatta hyvässä hapessa, mitenköhän sen saisi nyt säilymään yli talven, kun viime vuotinen kuolla kupsahti sisätiloissa. Tätä ennen olen saanut ( kun oli viileä varasto) oliivin kolme-neljä vuotta pysymään elossa talven yli. Onko jollain hyvää vinkkiä?
plantagenista löysin kauniin sydämen, reilun kokoinen ja juuri sopiva kranssi valoille, eikä ollut mielestäni kalliskaan..19 euroa, sitä oli myös valkoisena, terassin laittaminen on kyllä vielä vaiheessa, mutta jotain siis on jo hankittu.
siirtyminen sisätiloihin on kuitenkin melko ilmeistä ja joulukin jo hiukan siintelee ajatuksissa. Ihan outoa...mutta siitä kun päästään, niin voi alkaa odottamaan kevättä. Hih..
oravien kanssa kilpaa olen keräillyt kastanjoita ja tammenterhoja, koristeeksi vähän vaikka mihin.  Itse tykkään laittaa niitä kynttilöiden kanssa samalle alustalle.
***
HrrrHrr...nyt villasukkia etsimään.....

Mukavaa loppuviikkoa kaikille teille ja uskallan jo nyt luvata, että tässä parin, kolmen viikon päästä blogissani on vallan yllätyksellinen arvonta....joten kannattaa olla kuulolla!

Syysterkuin Tuija


14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Unikoilla ei ole kiire, ne voi yhtä hyvin kylvää keväällä, heittele ne toukokuussa maahan!
Oliivin salaisuus olisi juuri tuo... viileys. Ja sopiva ilmankosteus, joka on huoneenlämmössä aika mahdoton saavuttaa. Kun ajatellaan, että ne viihtyvät Välimeren talvessa, missä lämpö on 0-15 astetta, niin siinä olisi ihanteellinen olosuhde. Ei muuta kuin vääntämään pattereita pienemmälle ;-D Tai johonkin vetoisaan tuulikaappiin, lattian nurkkaan tms.?

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Eipä ole oliivia tullut kasvateltua. Kiiviköynnös pitäisi saada talvetettua. Oiskos sulla siihen vinkkiä?

Marru kirjoitti...

Syksy jo pitkällä, mutta ruusun nuppuja täälläkin vielä löytyy :)
Tänään tuli haravoitua, mutta sitä hommaa riittää vielä yllin kyllin!

Oikein ihanaa loppuviikkoa kera villasukkien!

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Itsellä pyörii vielä muutama sipulipussi nurkissa, meinaa tulla kiire :P

Vilma kirjoitti...

Hyvää loppusyksyä, joulun ja sen jälkeen kevään odotusta sinulle Tuija!

sylvi kirjoitti...

Syystöitä on täälläkin tänään tehty ja somet on kohmeessa. eilen vielä aurinko lämmitti, mutta nyt on kosteaa sumuista.
Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle! ♥ ♥

sylvi kirjoitti...

Syystöitä on täälläkin tänään tehty ja somet on kohmeessa. eilen vielä aurinko lämmitti, mutta nyt on kosteaa sumuista.
Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle! ♥ ♥

Suvikummun Marja kirjoitti...

Me saatiin Onni-apulaisen kanssa sipulit maahan juuri hyvän sään aikana eilen.
Täydellinen ajoitus :)
Vielä tarvittaisiin kyllä poutaakin, haravoimista vielä olisi, kun osa koivunlehdistä on vielä puussa!

Tosi kiva tuo Plantsun sydän!

Siirsin oliivipuuni jo pari viikkoa sitten pelakuiden kanssa risuverstaani ikkunalle, siellä on sellaiset 10-15 astetta lämmintä läpi talven ja nyt viritin niille kasvilampunkin. Ajastin sen niin, että 8 tuntia päivittäin saavat valoa. Keväällä sitten nähdään, mitä ovat tykänneet.

pivi kirjoitti...

Kyllä ne väärinpäinkin menneet sieltä kurottanevat valoon ;) Otsalamppu oli kiva ? :)Täällä sataa räntää, ja mulla olis vielä narskujen sipuleita... Juu villasukat jalkaan !

Tiina kirjoitti...

...Mistä tulikin mieleeni, että mullakin ois tuolla siemenlaatikossa muutamia pussukoita, joiden sisällön vois hallusti viskellä pitkin pihaa ;)

Et sunkaan sää Tuija aio kaivautua talviunille vielä? Ei ole edes lumi maassa ;)

Hilma kirjoitti...

Kauniita nuo viimeiset sinnittelevät ruusut! Nyt on sitten keväällä odotettavaa kun on sipulit istutettu, samoin täällä :)
Kivaa villasukkajakynttilä viikonloppua sulle Tuija !

Black Rose kirjoitti...

Meillä on pari isoa tammea ja vain kourallinen tammenterhoja löytyi.
Tosi kivoja nuo kastanjat myös!
Vielä pitäis sipuleita istuttaa maahan, taitaa tulla kiire :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

voih, noin iso oliivipuu! Mun yksilö kuikahti, jo pienenä. Ja sipulien kanssa kävi niin että ekku kertaa ei kertakaikkiaan ole tilaa. Joten laitoin kasvimaalle :))
-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Eipä valitettavasti ole kokemuksia oliivipuusta. Onpa aivan himoittavan upea tuo puusaavisi ja havu sopii siihen mainiosti. Joulua kohti mennään.