torstai 29. elokuuta 2013

Enkelipasuuna kukkii vihdoinkin

No jo oli aikakin mokoma....mutta tätäkö se mun uneni tiesi...piti olla vaaleanpunainen
 ja tämä näyttää vahvasti keltaiselta....olen tosin saanut lohdutuksen sanoja, että se avautuessaan enmmän muuttuu hennon vaaleanpunaiseksi, uskoisinkohan? Mutta sitä en tiennytkään, että enkelipasuuna on myrkyllinen, varsinkin kukassa on jotain sellaista ainetta, mikä joutuessaan silmiin, suurentaa mustuaisen ihan isoksi ja näkö hämärtyy.....ja minä olen hiplannut ja hypisetellyt tuota ihan jatkuvasti...vielä ei ole hämärtynyt mikään muu kuin ajantaju. En sitten millään meinaa uskoa, että ens viikonloppuna on jo syyskuu! Kohta minulla on TAAS syntymäpäivä....:O
 viehätyin kovasti tälläisesta kirjavalehtisestä begoniasta (vai mikä tämän nimi on?) ja päätin että ensi keväänä laitankin näitä johonkin kivaan astiaan väriä antamaan, olen kyllä nähyt näitä ennenkin, mutta sivuuttanut tyyliin, ei sovi mulle.
vielä kukkii osastoa: yllä ja alla
muuten kukkapenkit ovatkin ihan risukasaa ja odottelen tässä energiapuuskaa, jotta voisin tehdä uusia istutukisa...pionia olen jo ( yllätys?) ostanut, totesin, että sitä on ihan liian vähän ja väärässä paikassa. Takapihalta olen myynyt reen pois ja sen tilalle olisi tarkoitus hommata joku pieni puu tai kiva puska, kukkiva sellainen, eikä mikään ruusu! Tai...:) vannomatta paras.
kävin viime viikonloppuna Eija's Gardenissa Ruotsinpyhtäällä ja taas kerran totesin, että olen ihan liian myöhään liikkeelä..tässä on taas yksi paikka missä on pakko päästä käymään keväällä ja kesällä, kun pionit on kukassa. Olen toki käynyt hänen puutarhassaan monta kertaa aiemminkin, mutta aina tälleen elokuussa, Wanhat talot-tapahtuman yhteydessä. Suosittelen lämpöisesti.
siellä on paljon kivoja puutarhan "sisustus"tarvikkeita, esim.nämä yllä olevat "kävyt" olen ostanut Eijalta, ainakin kolme kesää sitten, ovat todella kestäviä, nämä ovat ulkona kesät talvet.
***
No niin tässä tämän päivä aatoksia, mukavaa viikonloppua kaikille.

Toivottelee Tuija 

10 kommenttia:

Karolina kirjoitti...

Yritin keväällä "metsästää" enkelin pasuunaa...mistä löysit ja miten olet ajatellut talvehdittaa sen?
Kaunis se on... Toivottavasti muuttuisi oikean väriseksi...
Onnea ja iloa syntymäpäivääsi!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunista!!!
Minkävärisin kukin tuo punainen palakuu kukkii?

Katja - Bag End kirjoitti...

Vau kun on jännän näköinen tuo enkelipasuuna. En ole ennen tuollaista kukkaa/kasvia nähnytkään, tosi eksoottinen, ainakin minulle :-)

Onneksi sun silmät eivät ole kutisseet hypistelysessioiden jälkeen tai niiden aikana :-)

pivi kirjoitti...

No ei ihan oo vaaleanpunainen :) Eijalla kävin mäkin heinäkuussa, ihana paikka. Ja tosiaan tykkäsin, että myymälässä oli myös muuta puutarhaan kuuluvaa myynnissä kasvien lisäksi. Harmi (tai onni?) että on mulle vähän kaukana. Katsopas joskus kun ehdit, millaisia toinen toistaan upeempia begonioita on Dibleysillä :D http://www.dibleys.com/

Satu kirjoitti...

Onpa upea enkelipasuuna!Paljonko tuo kasvoi kesän aikana? Hankin nimittäin keväällä varsipistokkaan ja odotin vähän nopeampaan kasvua kuin mitä on ollut. Omanikin pitäisi olla vaaleanpunainen...

annekatariina kirjoitti...

Onpas ihana tuo enkelipasuuna. Ja nuo patsaat, saispa puutarhaan, käpypatsaatkin ovat hauskoja.

Black Rose kirjoitti...

Aivan tosi upia enkelipasuuna! En oo moista ennen nähnytkään!

seijastiina kirjoitti...

Upea on tuo enkelinpasuuna ♥
Paljon kaikkea kivaa puutarhassasi, tykkeen!
Tuijalle antoisaa ,iloista elokuun loppua.

Pelaguu kirjoitti...

Kaunis on pasuuna ja erikoinen kyllä, niin herkän ja sievän näköinen.

-k- kirjoitti...

Upeita kukkijoita sulla!
Mulla on jäänyt tuo puutarhan hoito ja ihastelu vähän vähemmälle näiden sisäkiireiden takia...

Mukavaa viikonloppua!
-k-