sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Taas yksi viikonloppu kesää vähemmän...

Voi jestas miten nämä viikonloput vilahtaa silmissä, ihan alkaa huolestuttamaan tämä vauhti. Mökillä oltiin ja ainakin tänään sunnuntaina oli aivan loistava keli, aurinko paistoi ja minäkin rauhoituin hetkeksi laiturille auringonottoon.
 täytyy sanoa, että maisemat on ihan kohillaan kyllä.
 aamusta tuli kurkipariskunta meitä moikkaamaan, on ne aika isoja lintuja ja kohtalaisen äänekkäitä, mutta niin ihania, harmi, että en niistä kuvia saa tällä mun kameralla.
tuossa vasemmalla on letku, mistä menee vesi saunaan.
joutsenpariskunnasta sentään sain kelvollisen kuvan.
mökki on tehty pilareiden varaan ja isot aukot ovat aiheuttaneet ongelmia (nämä ovat piennimästä päästä), koska Väinö mielellään ryömii sinne, olen miettinyt pitkään, että mitä muuta voisin laittaa tuohon kuin nuo ruusuangervot, jotka aikanaan kasvavat isommiksi. Lauantaina kävimme miehen siskon kanssa läheisellä Antiikkia ja rompetta puodilla ja tämmöisiä ihania, ruosteisia, mitä lienevätkään olleet, löysin 6 kpl, aika ihanat,vai mitä? Aika kivoja juttuja siellä oli muitakin, eli uudestaan täytyy mennä.
samalla reissulla löysin oikean lemmikkimeren, ei kun auto parkkiin ja keräämään.
kesäterassi on valmis, tuoleihin pitäisi löytää kivat tyynyt, tuo sähkökaappi pitää maisemoida vaikka istuttamalla tuija, se kolahtaa meikäläisen silmään liiaksi. Huoh..hommia on valtavasti, eikä ne valmistu missään tapauksessa tänä kesänä, koska päätimme jo miehen kanssa, että vain pakolliset hommat tehdään ja aikaa on jäätävä muuhunkin, niin kuin nyt auringonottoon ja kalastamiseen ja lähipaikkakuntien kirppareiden ja torien kiertämiseen.
eilen illalla saunottiin pitkään ja hartaasti, mieskin uskaltautui heittämään talviturkin.
 kotona olivat ihanat tulppaanit auenneet, minulla ne ovat vähän varjoisemmassa paikassa, joten aukevat vasta nyt.
 minulla ei ole muita kuin näitä kahta lajiketta, tykkään niin kovasti näistä väreistä tulppaaneissa. 
 myös särkyneet sydämet ovat kauneimmillaan nyt.
 ihan kohta avautuvat nämä erikoisen isot sireenit, kukka on kaunis mutta tuoksuton.
 eikä taida kauaa mennä, kun varjoliljatkin avaavat kukkansa, ja liljoista puheen ollen, niitä pieniä punaisia vintiöitäkin oli ilmaantunut jokunen...hitsi.
 Kiitos kaikille kivoista kommenteista edellisiin postauksiin ja mukavaa alkavaa toukokuun viimeistä viikkoa, ensi viikonloppuna juhlitaan meidän suvussa yhtä kaunotarta, joka saa valkolakkinsa lauantaina. Ja sitten kaikki peukut pystyyn mun tyttärelle, hänellä on oikikseen pääsykokeet maanantaina.
 
Aurinkoisin terkuin Tuija
 

16 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Mikä ihana, ihana tulppaani!

Sari kirjoitti...

Makeet noi teidän siniset tuolit!! muistakaa juu rentoutua kanssa, vaikka puuhastelu onkin kivaa :) Me ei olla vielä päästy aloittamaan kunnolla mökkikautta, ihan on mennyt juhlajärjetelyjen ja pikkumiehen ihmettelyn kanssa monta viikkoa. Kävitkö muuten siellä Saras Gardenissa? tykkäsitkö?

Majan Molla kirjoitti...

Kiitos kivoista kuvista! Teillähän on melkein yhtä kaunista kuin Majalla ;)Pekut ja varpaat pystyssä ainakin täällä.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

Ruusa kirjoitti...

Koitetaanpa ajatella, ettei se kesä nyt vielä ole alkanutkaan! :D

Ihkui juttuja ja maisemat on tosiaan kohdallaan!

Piän peukkuja pääsykokeisiin! :)

Elsa kirjoitti...

Tuija, monta kesäviikonloppua vielä jäljellä... Teillä on kyllä ihana mökkipaikka ja hieno järvimaisema.

Terkkusin,
E

JaanaElina kirjoitti...

Moikkelis Tuija ja kiitokset kivasta kommentista.Tuli pidettyä pieni tauko sattuneista syistä,mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa palailla.Yritetään ainakin.

Ihanaa mökkeilyä siellä teillä.Ja upeaa maisemaa.Kyllä tämä suomen kesä on vaan kaunis.Tekemistä mökillä kyllä riittää,mutta muistakaahan huilaillakin.Vaikka olen kyllä huono tuota sanomaan,tulee itsekin puuhailtua välillä ihan väsymiseen asti.Ja tekeminen ei tunnu siltikään loppuvan.Me ollaan myös aloiteltu mökkeily,oltiin jopa ensimmäiset yöt viikonloppuna siellä,mutta tästä se alkaa.

Ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa sinne.

Taina T kirjoitti...

Ihanaa kesän tunnelmaa ja valon leikkiä!

Saila kirjoitti...

Teillä on siellä niin kaunista! Täytyy osata myös vain olla paikallaan ja nauttia. Mä lauleskelen liljakukoille aina: liiiljankuuukko tulipunaineeeen... Tosin ei ne siitä valitettavasti saa säikähdyksestä sydäriä ;-)

mummeli kirjoitti...

Tuo on hyvä päätös, mökillä pitää myös rentoutua eikä vain painaa töitä. vanha totuushan on, ettei työ tekemällä lopu. Muistan muutaman kesän, etten ehtinyt huomata sitä ennenkuin se meni jo. Liika kiire , unohtui itse kesä kokonaan.
Oikein hyvää toukokuun loppua.

AnniK kirjoitti...

Vielä on pitkästi kesää jäljellä. Hyvä päätös on nauttia kesästä myös oleillen, sillä eihän ne tekemättömät työt koskaan lopu :)
Mukavaa viikonalkua!

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Tuija! Ei puhuta kesän ohimenemisestä siellä! :D Meikäläinen painaa töissä elokuun loppuun, 1-2 vapaapäivää vaan viikossa, enkä pääse mökille yhtään niin usein kuin haluaisin. Seuraavakin viikonloppu töissä, huoks.

Mutta tosi kivoja kuvia! Onneksi te pääsitte mökille nauttimaan :)

periferian riikka kirjoitti...

ihana mökkipaikka ja kivat kukkatuet , oisko sänkyjen päätyjä ...

Cheri kirjoitti...

Erittäin hieno idea ottaa välillä rennosti :)

Katja - Bag End kirjoitti...

tyttärelle paljon onnea pääsykokeeseen!

Aivan upeat maisemat teidän mökillä. Kyllä siellä varmasti sielu ja ruumis lepää. Meillä olisi viikonloppuna ollut talvitakeille käyttöä joten kateeksi käy kun katselee sinun ihanan aurinkoisia kuvia ja paljaita varpaita :-)

Hilma kirjoitti...

On teillä sellainen paratiisi siellä luonnon helmassa että! Pikkuhiljaa on hyvä motto jota en itse kylläkään osaa noudattaa;)Mahtavaa aikaa nyt juuri elellään, syreenit täälläkin ihan muutamassa päivässä aukeaa, omput valkoisenaan ja monet muut ihanuudet kukassaan♥
Oikein kaunista viikkoa sinulle!

Kirsikka kirjoitti...

Ihanaa luontoa sinulla näkyvissä kyllä passaa nauttia mökkeilystä. Hyvää kesäelämää.