lauantai 9. kesäkuuta 2012

Viikko vielä ja sitten omakotitaloasuminen on tältä erää ohi

Hellou!

Moni on kysynyt minulta, miksi haluan luopua omakotiasumisesta? Vastaus on helppo, voimat ja aika ja rahat ei enää riittäisi tämän talon ylläpitämiseen. Voimat siksi, että mieheni ei ole mitenkään innostunut remontoija, eikä juurikaan kiinnostunut puutarhahommista,en jaksa yksin taistella ja kun joka kerta tulee riitaa, jos jotain pitäisi tehdä, niin ei kiitos. Aika, siksi, että haluan oikesti tehdä jotain muutakin kuin nyhvertää pihalla ja välillä sisällä, kolme tyhjää huonetta on liikaa, koska niiden asukit ovat häipyneet maailmalle.Raha-siksi, että emme halua enää laittaa tähän taloon rahaa kiinni, ja kun on jo 16 vuotta asuttu, niin nyt pitäisi alkaa tekemään mm. keittiöremonttia ja pihallakin olisi paljon myllerrettävää, johon uppoaisi valtavasti rahaa..puhumattakaan sauna ja kylpyhuoneista. Tämä talo saa loistavat asujat meidän jälkeemme ja se tuntuu hyvältä. Nuori mies perheineen, hänellä tuntuu riittävän innostusta ja energiaa..:) siis kaikki hyvin.
Olen kyllä todella innostunut uudesta kodistani, siinä on kaikki niin kohdillaan, kiva piha, sekä takana että edessä...joskaan ei vielä sellainen kuin sitten kunhan saan sen laitettua. Olen siirtänyt esim.vuorijumalten kukat sinne ja ihan lähtivät hyvin kasvamaan, samoin särkyneet sydämet siirsin. Pionit ostin uutena ja sweet 16 pioni kukkiikin jo komeasti. Tällä kertaa joukkoon eksyi muutama oikein tumma lajike.
Tavarat ulkona alkavat pikkuhiljaa löytää omat paikkansa, joskin varmasti ne tulevat vielä monta kertaa vaihtamaan paikkaa.....itseni tuntien.:)
Viime vuonna tähän aikaan pionit kukkivat jo komeasti, nyt ovat vielä ihan tiukassa nupussa, joten taitaa tuo kauneus nyt jäädä minulta näkemättä.
***
Kaiken kaikkiaan olen äärettömän tyytyväinen tähän päätökseen, ja se ei sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö jonain päivänä olisi taas isompikin plantaasi hoidettavana. :)
***
Aurinkoista ja oikein suloista kesän jatkoa teille kaikille, ensi viikko on varmaan kiireinen, koska muuttopäivä on 15.6. joten seuraavat päivitykset tulenevatkin uudesta paikasta.

Toivottelee Tuija

27 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Onnea muuttoon ja uuteen kotiin! Muutokset ovat elämän suola.

Cheri kirjoitti...

Varsin järkevästi ajateltu. Eri elämäntilanteissa tarvitaan erilaisia ratkaisuja. Tsemppiä muuttoon ja uuden kodin ja puutarhan rakentamiseen.

Saila kirjoitti...

Hyvin argumentoitu ja olen oikeasti kade siitä että pääset laittamaan rivitalon pihaa - sellainen sopivan kokoinen piha on minullakin tavallaan haaveissa, vaikka en haluakaan luopua vanhan restauroinnista ainakaan vielä. Ja uuden, sopivan kokoisen pihan laittaminen vasta ihanaa onkin! Tyhjien huoneiden pitäminen ei todellakaan kannata eikä ole senkään puolesta hyvä, että nuoret perheet tarvitsevat niitä kipeästi juuri pääkaupunkiseudulla.
Odotan innolla mitä Tuijan uudesta puutarhasta kuoriutuu. Älä unohda ottaa niitä ennen-kuvia, vaikka olet jo tainnut myllertää uudella pihalla jonkin verran ;-)

Paula kirjoitti...

Kiva taas lukea kuulumisia muutostanne. Eli olet jo alkanut muuttaa ja siirtää ja istuttaa kasvejakin. Ne sinua siellä jo odottavat. Onnea ja viihtymistä uuteen kotiin!

Irmastiina kirjoitti...

Ajattelinkin sinua juuri tänään...sitä, että jokos kaikki on pakattu sun muuta...:)
Olen aivan varma, että tulet viihtymään uudessa kodissasi...ja siinähän sinulla on puutarhahommia juuri sopivasti, kun teet uuden pihan mieleiseksi...:)

Oikein ihania muuttoilmoja teille!

KoivukujanRiikka kirjoitti...

Se pitää tehdä siltä kuin itsestä tuntuu parhaimmalta :)
Onnea uuteen kotiin !

pirkko kirjoitti...

Rivitalon piha on passelin kokoinen, olen ihan samaa mieltä. Mulla oli ennen vanha rintsikkatalo isoine pihoineen ja meinasin ihan läkähtyä sen kanssa. Onnea uuteen kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa muuttorumbaa!
Hyvin näytät päästävän ihanasta puutarhastasi irti, mutta niinhän se on, että aina joskus on luopumisen aika, milloin mistäkin -ja aika uudelle :)

maatuska kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja pihaan!
Yllättävän hyvin olet sopeutunut ajatukseen pihan ja kodin jättämisestä, se on hyvä. Asioita on varmasti käyty mielessä läpi useita kertoja.
Tilanteet muuttuu elämässä, sille ei voi mitään.
Siinä mielessä itseäni harmittaa, kun vasta tutustuin tähän blogiin ja pihaan, mutta eipä nämä kuvat ja asiat täältä häviä, vaikka selailee myöhemmin lisää.

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ymmärrän erinomaisen hyvin - itse en olisi omakotitaloon halunnut, vaan ns. puutaloon, eli rivitalotyyppiseen vanhaan puutaloon keskustan liepeille. Mutta isoja sellaisia on niin harvoin tarjolla, että olosuhteiden pakosta jouduimme uuteen omakotitaloon nukkumalähiöön :-) Inhoan rikkaruohoja ja puutarhahommat on syvältä. Mutta lapset tykkää pihasta ja naapurit on ihania, joten jonkin aikaa tässä vielä asustellaan. Ja kitketään...

Liisa kirjoitti...

Tiiätkö Tuija, mä niin ymmärrän ton teidän päätöksen luopua omakotitalosta! Meidän porukat juuri möivät mökkinsä, tai siis vapaa-ajan omakotitalonsa. Se vaan alkoi olla liikaa riesa ja työleiri eikä enää tarpeeksi se ihana pakopaikka, jonne mennä viikonlopuksi ja lomaksi... Vanhempani eivät enää ole mitä terveimpiä ja vanhassa talossa suurine pihapiirineen työtä piisaa.
Äitini nauttii nyt entistä enemmän uuden arkiasunnon laittamisesta, kukkasista omalla terassilla ja aamukahveista parvekkeella.
Musta on hienoa, että olette tuon päätöksen tehneet ja kuten sanoit, ei se sulje mitään pois tulevaisuudesta! Päinvastoin! Onnea uuteen KOTIINNE <3

Mari kirjoitti...

Varmasti hyvä päätös! Mikä tuo ihana valkoinen kukka on ekassa kollaasissa vasemmalla?
Tsemppiä muuttoon!

Marru kirjoitti...

Mukavaa muuttopäivää ja niin sitä pitää tehdä, kuin oikealta tuntuu. Ja lopuksi vielä... Onnea Uuteen Kotiin <3

Tillariina kirjoitti...

Meillä ollaan melkein samassa tilanteessa. Lapset pian 20-, 19- ja 17- ja 14-vuotta. Talo 14 vuotta vanha ja tarvisi jo remppaa, mutta mies ei tahdo tehdä/teettää ja paikat rapistuu. Pihahommat ovat ok., mutta vois sitä jotain muutakin immeinen vapaa-ajalla tehdä. Hyvä päätös teiltä, voisin ajatella samaa 4-5 vuoden päästä. En tiedä suostukoo mies .

Markka kirjoitti...

Asiaa! Onnea muutokseen, vaihtelu virkistää.
"Vuorijumalten kukista" en ole ikinä kuullutkaan.
Pionit vaativat oman aikansa ennen kuin alkavat kukkia...3 vuotta vissiin. Mulla on pionissa 9 nuppua ja uuden juurakon ostin keväällä, saapi nähdä minä vuonna innostuu kukkimaan :).

ellu kirjoitti...

Mukavia muuttopäiviä uuteen kotiin!
Järkevät perustelut kodin vaihtoon.
Tuo aiemmin esittelemäsi valkoinen syreeni on ihana. Itsellä pihassa sellainen on nupuillaan. Odotan innolla kukkien avautumista.

Hilma kirjoitti...

Aikansa kutakin, niin se vaan menee!
Muutto vie kauheasti energiaa,
oikein ihanaa kotiutumista uuteen kotiin...mukavaa on laitella tavaroita paikoilleen:)
Komeasti näyttää uusi pihasi jo kukoistavan♥
Ihanaa kesäkuun jatkoa!

Katja - Bag End kirjoitti...

No ymmärtäähän tuon muuton oikein hyvin kun kuulee taustalla olevat jutut. Meillä on Alankomaisittain kohtalaisen iso piha, mutta suomalaisittain sellainen rivitaloasunnon kokoinen ja vaikka olemme tehneet sen hyvin helppohoitoiseksi niin silti hommaa riittää, tosin ei varmaan siinä määrin kuin teillä.

Ja sehän on pääasia että olet itse tyytyväinen päätökseen! Jää aikaa nauttia elämästä ja siitä uudesta puutarhastakin! :-)

Hyvää viikon alkua!
Katja

Minttu kirjoitti...

Mukavaa muuttopäivää ja onnea uuteen kotiin!

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, nyt minulle valkeni: Sinä teit sen, mistä minä haaveilen. Katselen äitini kaunista rivitalopihaa, jossa hänellä puutarha, jonne mahtuu marjapensaita, kukkia, luumupuu, runkosyreeni ja muutama muukin puu ja meinaa vielä päärynäpuunkin.

Me teimme tähän isoon taloon jo jo todella hintavan keittiö- ja saunaosastoremontin. Vielä, vielä vierasvessa ja after Olga parkettien uusiminen, sieltä minne emme ole ehtineet laittaa laatalle tai uutta parkettia, ja sen jälkeen täytyy alkaa miettiä kaikkea uudelleen....Sanoit suoraan, miten on ja se sama on meillä: aika, raha ja jaksaminen. Mieluusti lähtisin Euroopan kiertolaiseksi ja silloin olisi kiva, jos olisi huoleton pieni koti odottamassa ja vähän massia säästössä. Mistä sen kodin sitten löytää, mikä passaa, sitä en osaa sanoa - vielä. Me olemme vasta aloittaneet nämä keskustelut, kun siihen asiaan liittyy myös tuo lehtomme, joka on oikeasti asuintontiksi kaavoitettu.

Taidetaan olla molemmat aika suoria, kun toimeen ryhdytään;-) Ja noutaja ja Skotlanti, hyvä ruoka ja viinit, kukat, sisustus ja ehkä sinullakin hiukan myös kirjat. Kai sää muistit ottaa mukaan sen pinkin jouluruusun???

Tuija kirjoitti...

LEENA, sinä ihana päiväni pelastaja, kun ryven täällä pohjamudissa jaksamisen kanssa, kommenttisi antoi minulle voimaa.Kiitos.
Kyllä kirjatkin toivon mukaan kuuluvan uuteen elämääni, nuorempana luin paljon, mutta ruuhkavuoden veivät mehut. Ja jouluruusu tulee mukaan, varmasti.....

Irene kirjoitti...

Niin se vaan menee, että oikea koti seuraa elämänvaiheita. Hienoa, etä voit jättää vanhan kotisi mukavalle nuorelle miehelle.
Uudessa kodissasi tulet viettämään mahtavaa uutta vaihetta elämässäsi. Olet jo intoutunut sitä puutarhaakin rakentamaan.
Onnea uuteen kotiin!

Vuokko kirjoitti...

Haikea se on varmaan luopua, mutta toivotaan että uusikin paikka innostaisi edes johonkin... Kaikkea hyvää uuteen kotiin :)

Sirkka kirjoitti...

Kaunis kiitos tästä postauksesta ja kaikesta näiden kuvien katselusta ja kertomuksista ja toivotan kaikkea hyvää onnellista uuteen alkavaan kukoistukseen!
Sieltä se nousee pikkuhiljaa ajan ja voimien myötä, eikä aikaakaan kun huomaat, että tämä tässä se on missä on hyvä ja lämmin olla
koti rakkauden!
Lämpimin ajatuksin ja kaikkea hyvää ja onnea toivottaen ystäväin<3

~LEIPURI KAARDEMUMMA~ kirjoitti...

ONNEA UUTEEN KOTIIN JA OIKEIN IHANAA JUHANNUSTA ♣ ♥ ♣ ♥

JaanaElina kirjoitti...

Täällä ollaan juostu koko kevät ja alkukesä kahden paikan väliä,laiteltu pihaa molemmissa ja molemmissa olisi sitä remppaakin tehtävänä.Loma alkaa olla lopuillaan ja ei ole yhtään levännyt olo.Pikkuhiljaa meille alkaa tulla tunne että onko kaksi paikkaa hoidettavana liikaa.Ihailen teidän ratkaisua,jospa jossain vaiheessa meilläkin tehdään samanmoinen päätös.Mökistä emme kyllä luovu.

Onnea teille uuteen kotiin.

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Täysin ymmärrettävää ja ite rivitalossa asuvana mielestäni pienessä pihassa riittää ihan tarpeeks hommaa ainakin syksyllä kun kaikki pitää korjata talveksi suojaan. Silloin kiittelee ettei ole maita ja mantuja liikaa:) Meillä kans isäntä ei tee mitää puutarhassa jollen erikseen pyydä jotain raskaimpia mutta näin pienellä pihaa selviän itsekkin. Oma piha on loppunut kesken mutta olen levittäytynyt yhtiön pihalle eikä kukaan laita vastaan kun omilla rahoillani sinne istuttelen kukkia.
Nyt voit nauttia rauhassa ilman suurempaa stressiä kaikesta tekemättömästä työstä ja luoda pienen paratiisin uuteen pihaan.