torstai 26. huhtikuuta 2012

Jouluruusua ja vähän muutakin.

Kävi käsky Leenalta kuvata jouluruusua, niin minähän kilttinä tyttönä kameran kanssa hipsin puutarhaan, ei ole mitään mieluisampaa tehtävää, tätä kaunokaista on kiva kuvata. Tässäpä tätä vaaleanpunaista, alhaalla oikealla on mielestäni se minkä ostin kaupasta viime keväänä ja alkukesästä istutin, nyt se sitten näytää tältä. Ei ihan samanlainen kukka, mutta minusta niiiiin kaunis. Vieressä on valkoista jouluruusua, mikä kukki jo viime marras-joulukuussa, kun oli niin lämmintä. Paljon on tulossa noita pienempiä jouluruusuja, niissä näyttäisi olevan nuput vielä ihan maantasossa.
Mulla on kolme jouluruusua valkoista sekä tämä punainen myös uuteen paikkaan tulossa, ne odottavat vain sopivaa istutushetkeä, uskon että viihtyvät siellä myös.Tai ainakin toivon niin.
Jouluruusuja kuvatessani, mietin, että joku täällä haiskahtaa aika voimakkaalle ja Keisarinpikarililjahan se siinä, sopivasti kun tuuli käy sen luota, haju tuntuu pitkälle puutarhaan. Valkoiset sinisarjat olen nostanut jo ulos, komeasti ovat lähteneet taas kasvuun. Mulla onkin sitten ensi syksynä näiden kanssa pieni ongelma, kun varastotilaa ei enää ole. Pitää olla hyvää pataa paikallisen kukkakauppiaan kanssa, jospa saisin hänelle muutamat kukat talvihoitoon.
Kovasti olen tällä hetkellä viehättynyt oransseista orvokeista ja nuo tuossa tuoksuvatkin hyvälle. Valkoiset krokukset ovat mielettömän suloisia kun ovat avanneet kukkansa täysin auki. Valkoisia helmililjoja istuttelin viime syksynä ja muistaakseni myös edellisenä, nyt niitä tupsahtelee milloin mistäkin.
Kevään kukkaloista on kieltämättä parhaimmillaan nyt, vai mitä mieltä olette. Ihan uskomattoman kauniita kaikki.
***
Kiitos muuten teille kaikille jotka osallistuitte arvontaan, oli mukavaa huomata, että moni ihan ennestään tuntematon, uskaltautui kommentoimaan. Olkaahan kuulolla, kevään mittaan järjestän vielä ainakin yhden arvonnan, siinä palkintona on dahlian juurakoita...hih..ihan totta. Jotkut muistavatkin se mun kauhun paikan viime kesältä kun vaaleanpunainen dahlia olikin mielettömän kirkkaan keltainen ja ISO dahlia, mulle eivät dahliat tule mahtumaan kaikki mihinkään , joten äkkiäkös ne kääräisen pakettiin ja postiPate saa suihkaista ne arvonnan voittajille. Katson, ensin että lähtevät kasvuun.
***
Viikonlopuksi on luvattu melko lämmintä, enköhän  minäkin sitten haravan varteen tartu ja muutama kukkapenkki pitää siivota.
***
Oikein mukavaa viikonvaihdetta teille kaikille!

toivottelee Tuija

21 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Nyt taas saa ihailla kevään kukkaloistoa, niin sinunkin blogissasi. Onpa kaunis jouluruusu ja ihania valkeita krookuksia.

Elsa kirjoitti...

Onpa paljon kukkaloistoa, kaunista! Ja nuo oranssit orvokit ovat sitten ihkuja. Törmäsitkö kirpulla T:hen?

Terkkuja!

Saraheinä kirjoitti...

Ihanasti kukkii pihallasi! Jouluruusu on tosi suloinen!

ellu kirjoitti...

Aah!, mitä ihanaa kukkaloistoa!!

Tuo jouluruusu on nätti. Mitenkähän saisin omani ulos istuttamisen jälkeen selviämään ensi talvesta ja ilahduttamaan kukinnalla? Istutuspaikkaa vielä mietiskelen.

Ilona H kirjoitti...

No kyllä on kukkaloistoa! Ilonan kammarissa vain panikoidaan puutarhatöistä. Kauniita on kaikki!

Tuija kirjoitti...

Kylläpäs sulla onkin jo kukkaloistoa, ihanaa.

Mukavaa viikonloppua kaimaseni <3

-Tuija-

Irmastiina kirjoitti...

Ihanat kuvat!!
Minulla jouluruusu pääsi kuolemaan, ennen kuin sen ulos sain...:)

Mukavaa viikonloppua sinulle!

Majan Molla kirjoitti...

Tuo jouluruusu alkaa kutkuttaa mieltä hiukkasen, hih, tai....
On vaan ollut kaikkea muutakin, kun se vieras nainen asta tempasi muutaman kymmennen puuta ( 90). On jäänyt kaikki pienemmät ajatukset, mutta jospa tästä taas....
Mukavaa viikonloppua sinne!

Cheri kirjoitti...

Jouluruusu tuntuu olevan päivän teema. Kylläpä sinulla on jo kukkaloistoa, tosi kaunista.

Kirsikka kirjoitti...

Tuija, onpa taas niin ihania kuvia ja kukkasia sinulla että!

-kirsi-

arleena kirjoitti...

Kaunista kukkaloistoa sinulla. Ja jouluruusut aivan ihanat.

emmi kirjoitti...

Voi, kuinka kauniita kukkakuvia! :)

Markka kirjoitti...

Ihania kevätkukkia <3
Sekö pikarililja on haisunäätä?
Dahliat ovat tosi kauniita, jos vaan jaksaa niitä juurakoita säilöä talven yli. Muutaman pussillisen ostin jo ja laitoin multaan.
Aurinkoista viikonloppua haravan varressa :)

toivottaa Markka

Maanvaiva kirjoitti...

Voi niitä sinivuokkoja! <3
Lapsuudenkukkia. Tiedetiin aina pienenä tarkkaan missä metsässä niitä oli ja käytiin kaappimassa keväällä lehtiä pois päältä että kasvaisivat nopeammin.
Ja nyt en ole jo vuosia edes NÄHNYT koko vuokkia :(
Minneköhän metsään sitä pitäis täällä mennä.

Kirsikka kirjoitti...

Ihanastai kukat kurkistelevat kohti auringon valoa. Hyvää viikonloppua.

Anonyymi kirjoitti...

Mun kommentit näköjään poituu yhdestä ja toisesta blogista!
Täältäkin!
Kävin kuitenkin kiittämässä kirjasta!!

mummeli kirjoitti...

Sanompa vain, ihanat kuvast kukistasi! ja niin monenlaisia!

Tiina kirjoitti...

Paljon kauniita kevätkukkijoita sinulla :)

marjamatilda kirjoitti...

Ihanaa kukkaloistoa ! Miten Sinun jouluruususi ovat säilyneet noin kauniina , omani ovat elukan syömiä ja lumen painamia.

Irene kirjoitti...

Jouluruusut ovat suloisia kukkijoita. Mitä niille nyt käy, kun muutat? Pakkaatko rakkaasi penkeistä mukaasi? Tai edes osan niistä?
Oransseja orvokeita minäkin olen hankkinut. Tosin on muitakin värejä. Orvokkeja pitäää olla paljon näin alkukeväästä.

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, miten niin käskin, minähän vain lempeästi kehoitin;-)

Siis miksi kukaan ei ole sanonut mulle, että noita voi ostaa keväällä? Se olisi niin paljon helpompaa sillai. Koko kevään olen taistellut sen valkoisen jouluruusun kanssa ja nyt se on maassa, tulee sitten takatalvi tai ei, sillä se ei jaksanut viihtyä enää ruukussa.

Hyvä, että sulle tulee uuteen paikkaan jouluruusuja;-)

Onko multa mennyt jotain ohi? Muutatteko rivariin? Pienempi puutarha ehkä? Minä olen välillä ihan uupunut tähän isoon. Haaveilen pienestä, kuten nyt on äidilläni ja silti siihen mahtuu luumupuu ja muita hedelmäpuita, marjapensaita, runkosyreeni ja paljon kukkia sekä terassi.

Nuo sun oranssit orvokit ovat noissa saviruukuissa hyvin kauniita. Ostin itsekin oransseja orvokkeja eli yllätin itseni, sillä en ole ollut mikään oranssin ystävä.

Joulurusut puutarhassa ovat puutarhan mystiikkaa...satua ja ne kantavat joulua kasvisieluissaan läpi vuoden.