lauantai 4. helmikuuta 2012

Verenpisarat ja "feikki"helmililjat

Tervehdys täältä pakkasen keskeltä!

Hui sentään. kun on ollut kylmää ja kamala autoilukeli eilen, onneksi minun työmatkani ei kulkenut Lahden moottoritietä pitkin eilen ja pääsin melkein normaaliajassa kotiin. Kyllä hirvitti antaa pojalle auto käyttöön, mutta kun hänen oli pakko mennä töihin,niin kauheet paasaukset vaan kehiin.Muista sitten ajaa hiljaa ja muista sitten jarruttaa vaihteilla ja muista sitten pitää riittävä turvaväli ja plaaplaaplaa..pitäisi laittaa itseasiassa nuo kaikki jankutuksen nauhalle ja painaa vaan käyntiin.Heh..
****
MUTTA minäpä tyttö se jo ensimmäiset tilaukset tein..verenpisaroista, voi että ne on kauniita.
Muutenkin keväthuuma on vallanut mielen ihan totaalisesti, kaikki vanhat lehdet on kaivettu esille ja parhaimmat palat saavat olla vaihtelevana näyttelynä keittiön pöydällä.
Tässä kuvassa vasemmalla on jo vanhasta lehdestä leikattu sivu, jossa on aivan ihana wanhoista ikkunoista tehty kasvihuone, tuo on minun suuri unelmani.
Tässä kuvassa on ainostaan yksi elävä helmililja, ja se on tuossa keskikuvassa oleva sininen taka-alalla, muut ovat Sisustajantaivaasta viime keväänä ostettuja ikihelmililjoja, mutta ovat kyllä niin aidon näköisiä, ettei heti tekokukiksi uskoisi.Kaksi valkoista ja enää yksi sininen, koska Väinö kerkesi yhden sinisen jo syömään..nytkin ne pitää laittaa sen verran korkealle, ettei herra iske hampaitaan niihin.
***
Tänään oli taas mattojen ulkoilupäivä :) naapureiden iloksi. Nyt pitsan tekoon ja illalla saunaan, huomenna avantoon ja jännittämään kumpi herroista valitaan Suomen uudeksi presidentiksi.
***
Mukavaa viikonloppua teille kaikille.

Toivoo Tuija

27 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Ihanaiset helmililjat ja kauniita nuo verenpisaratkin..mistä sie ne tilasit..laitappas mulle linkki.
Mie lupasin silloin syksyllä sinulle valkoista pasuunakukkaa. Tuolla se talvehtii saunakammarissa. Jos se vielä keväällä näyttää merkkejä hengissä olosta..kapula tulee sulle..mie niin toivon että ne selviää...
Mukavaa viikonloppua tätäkin kautta.
-Krisse-

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Onpa aidon näköiset feikit! Paasauksella on se huono puoli, että koko ajan jankutettuna sanoma menettää tehoaan nimim. isän non-stop varoituksia kuunteleva ;)

Just tänään mietin, että uskaltaiskohan kokeilla joskus avantouintia, en ole ikinä ollut, mutta jotenkin se kuulostaa aika houkuttelevalta (kuuma sauna siihen perän tietysti vielä houkuttelevammalta, heh). Lämmittelehän sit kunnolla uinnin jälkeen! Viikonlopun jatkoja!

Saraheinä kirjoitti...

Minustakin tuntuu, että selviän näistä pakkasista vain keväästä haaveilemalla... Samanlainen ikkunanpokista tehty kasvihuone/huvimaja on minullakin haaveena. Hauskaa viikonlopun jatkoa!

ellu kirjoitti...

Ihania kukkasia aitoina tai ei, mutta kunhan ne piristystä antavat.
Muistin, että omani helmililjan alut ovat kuistieteisessä, joten pitää kiiruusti hakea lämpimämpään.
Toivottavasti pakkanen ei oo vielä niitä pahasti kiusannut, kun kuistin lämpötila on alle +10* näin kylmällä eli ulkona on -30*.

Mukavaa kevään odotusta!

Marge kirjoitti...

Mies kävi kavereiden kanssa moottoripyörämessuilla Helsingissä ja näkivät tuon kolariruuhkan, kamalaa!! He onneksi pääsivät kyllä suht hyvin jatkamaan kotiinpäin Tuusulan kautta...
Joskus täytyy vähän noille nuorille "paasata";)
Jaa, epäaidot helmililjat, ei olisi uskonut!!
Ulkona on todella kaunista, mutta ulkoilu jää vain hyvin lyhyeksi, kun on aikas kylmääää, hhhrrr...;)
Ja ajatella viime talvena oli reilusti yli 30 pakkasastetta ja nyt tuntuu tämäkin...;D
Kirpsakan kaunista viikonloppua ystävälle!♥

Unknown kirjoitti...

Ihana blogi Tuija! Itse olen ollut tosi laiska kirjoittamaan talvisi, mutta ehkä tässä taas pitää ryhdistäytyä, kun kevät alkaa jo kolkutella :)

Oliko Kodin Kukista noi verenpisarat? Onko sulla kokemusta Lyijykukasta?

T. Marjo

Hanne kirjoitti...

Oi kiitos, heti piti tuollaisia helmililjoja laittaa tilaukseen! Kun ei täältä meidän leveysasteilta noita kukkakaupasta saa ennenkuin huhtikuussa. Kysytty on.

Mitäs se teidän väiski tuumaa näistä keleistä? Meillä täällä -30 ja eipä nuo ulkona pysty olemaan kun tassut kylmää.

Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Ruusa kirjoitti...

Voi tuo kasvihuonekuva!!!IIIK!!! Ihana!! :)))

Ja kyllä, nuo helmililjat-tekosellaiset-ovat tosi aidon näköisiä! Mulla on sininen tekolilja ja tänä vuonna ajattelin ostaa muutaman valkoisen lisää. Hyvät myös siksi, että kissat eivät hajota niitä! :D

Pakkasta on, liukasta on..saisi jo loppua!

Vuokko kirjoitti...

Helmililjat on vaan niin ihania, vaikka oisivatkin feikkejä. Oon koettanut katastella täältä niitä, muttei vielä löydy muita kuin sinisiä...
Hyvää viikonloppua <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tuollainen kasvihuone olisi ihana...olenkin sellaisesta puhunut, mutta eipä taida ainakaan ensikesänä olla sellaista pihallamme...☺

Eeviregina kirjoitti...

Työpaikalleni tehtiin tuollainen kasvihuone vanhoista laseista. Siitä tuli ihana, haluaisin samanlaisen omallekin pihalle!
Avoimissa puutarhoissa on siitä jotain kuvaa, viitosessa "perinnepuutarha".
Löysin kirpparilta ruotsalaisia puutarhalehtiä a´ 50 senttiä, joten aika kuluu nyt lueskellen ja haaveillen...
Kunhan pakkaset hellittävät, lähden kaupungille helmililjaostoksille!
Mukavaa helmikuuta !

Minttu kirjoitti...

Kivat nuo helmililjat, silmä ei kyllä erota aidosta! Ja tuo kasvihuone, ihana unelma!
Aurinkoista sunnuntaita!

Irene kirjoitti...

Romanttisen näköinen kasvihuone!
Helmililjat ovat nyt parhaimmillaan.
Verenpisarat lienevät pikkutaimia eikä siemeniä?!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Vai kelpaa Väinölle tekokukat, makunsa kullakin! Minäkin olen kantanut ulos pakkaseen vähän kaikenlaista petivaatteista mattoihin. Ihanan raikkaita ovat sisään tuotaessa.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Meille ilmesty lintulaudan alle reikä hankeen. Ulkopuolella ei ole näkynyt jälkiä, silti joku siellä asustaa. Reikä pysyy avoimena koko ajan. Selvisikö teille viime talvena mikä otus teidän lintulaudan alla eleli.

sylvi kirjoitti...

Voi kun on ihnaa taas alkaa kukkien ja kasvien kavatus.
Verenpisarat ovat kyllä kauniita. Olen niitä vanhoja säilyttänyt varastossa ja saa nähdä miten rupeavat tänävuonna kasvamaan.
Meillä on osa kasvihuoneesta tehty vanhoista ikkunoista. Viiminen myrsky rikkoi siitä muutaman ikkunan. Nyrt pitäisi ne korjata kunhan lämpiää vähän ilmat.
Mukavaa kevään odotusta sinne teille!

Unknown kirjoitti...

Moikka Anonyymi,
epäilen sen olleen hiiri, koska mitään tuhotöitä ei ollut puutarhassa, ensinhän ajattelin kauhussani sen olevan myyrä. Uskon että se on hiirulainen joka on siemenapajilla näin kovalla pakkasella. Ei siitä mitään haittaa ainakaan meillä ollut.
Mukavaa talven jatkoa sinulle ja kiva kun olet ahkerasti lueskellut blogiania.

JaanaElina kirjoitti...

Meidän kaupasta ei löytynyt helmililjoja,mutta onneksi oli tulppaaneja.

Minullakin on haaveena tuo kasvihuone.Niin ihana.Koskahan toteutuu.

Ei se kevät enään kaukana ole.Onneksi.

Mukavaa viikkoa

Hannah kirjoitti...

Tulin piipahtamaan vastavisiitille ja tännehän kauniiseen blogiisi myös lukijaksesi jään:)

Ihanuutta kun kuljemme kevättä kohti!

pikkunuttuja kirjoitti...

Niin ihanat keväiset kuvat sulla,
pian se kevät on jo täällä !
ps. katso s.postisi :)

seijastiina kirjoitti...

Tästä se kevät alkaa, pusseja ja istutuksia, ruukujen ja multein vaihtoa.
Kivaa, eka kukkalehit tuli mulle ja paljon perhoskasveja, niitä ajattelin katsoa ajan kanssa.
Kysyit lumihiutaleista tossa linkki:
http://bloggerstop.net/2008/12/add-falling-snow-flakes-flowers-leaves.html

Hyvää viikonloppua Tuija.

Ilona kirjoitti...

Voi Tuija olet jo asemissa, no tuoksuuhan jo keväälle. Ompa ihanaa taas talven jälkeen työntää kädet multaan ja kyynärspäitä myöten.
Ihania suunnitelmia puutarhahullu ja terveisiä täältä toiselta.
Ilona

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Ihanan keväiset tunnelmat jo sulla :) Kyllä täälläkin vähän. Laitoin sulle blogiini yhden jutun. Vilkaise!

BY PIA`S kirjoitti...

Vihdoin sain aikaiseksi kommentoida sinulle Tuija! Ihanan ihana on blogisi, jota kurkkailen säännöllisesti. Itse jäin kokonaan ilman noita helmililjoja, feikkejä siis. Pitää varmaan "tyytyä" aitoihin...ihania ovat mutta kovin lyhytikäisiä sisätiloissa kun kasvattavat hurjasti vartta ilman kasteluakin. Oletko mahdollisesti tulossa Hannelen ja Pekan Vintage-kirppistapahtumaan, olisi kiva nähdä taas!! Terkuin, PIA (ex-sisustajantaivas emäntä)

Leena Lumi kirjoitti...

Ah, minä rakastan muscareita! Nyt sinä paljastuit;-) Muistatko, kuinka olen ihaillut sun sitä yhtä valkoista muscarikuvaasi.

Anna Väinölle hamamspuruluu joka päivä, niin ei syö enää masulle sopimattomia tekokukkia.

Kuule, minulla taitaa olla tuo sama kuva kasvihuoneesta. Säästän lehdet, jotka sisältävät unelmia ja laitan ko. unelman kohdalle liittimen merkiksi, että jos joskus. Sitten joskus.

Leena Lumi kirjoitti...

Juu,kyllä sen eron huomaa, ainakin kun tietää. Tuota vaiheessaan olevaa, aitoa...voiko sitä kukaan matkia.

Eikö sinulla ole tuosta valkoisesta isompaa kuvaa? Sitä voisi käyttää jossain puutarhavinkeissä tms. linkittäen sinua. On vähän ollut ajatus, että kun puutarhakirjat alkavat tulla, voisin linkitellä myös seuraamiani puutarhahullujen blogeja. Minä olen se hulluin;-)

Tarja kirjoitti...

Minullakin oli vinot pinot vanhoista ikkunoista tehtyjen kasvihuoneiden kuvia, niitä oli kiva katsella ja haaveilla, kunnes viime keväänä puoliso yllättäen kunnostautui ja toteutti haaveen!Loppujenlopuksi rakentaminen sujui melko sutjakkaasti ja toukokuun lopussa kasvihuone valmistui, siellä minä sitten vietinkin koko kesäloman onnesta soikeena, ja nyt en malttaisi mitenkään odottaa että pääsisi kylvöksiä laittamaan kasvariin :)