sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Tuulinen ja kylmä aloitus toukokuulle!

Toukokuun alun kukkatarjontaa!
Särkynytsydän kasvaa jo isona ja vuorenkilvet aloittelevat kukintaansa.
Pionit ovat jo isolla alulla ja jouluruusu tuntuu tykkäävän paikastaan, joten kukkia pukkaa lisää. Kirjopikarinliljat todellakin yllättivät, istutin nuo kirjavanväriset jo toissa syksynä.
***
Harmittavaa vain tämä kylmyys, juuri kun luonto herätettiin unestaan ja kaikki alkoivat mukavasti kukkia ja kasvaa, tänään tuuli puhaltaa todella kylmästi, ei tee mieli ensinkään mennä puutarhahommiin.
***
Väinö kävi eilen uimassa ekaa kertaa tänä keväänä, oikein järvessä.
Kyllä se oli niin onnellinen. Tässä vähän mietitään syntyjä syviä. Josko jotain jullikkaa voisi huomiseksi keksiä, kun taas jättävät yksin, mokomat.
***
Nyt toukokuussa on paljon kaikkea mukavaa tiedossa, pojat aloittavat autokoulun huomenna, on äitienpäivää, sekä synttäreitä, on lakkiasia ja sokerina pohjalla 20.5. matka Ruotsiin tytärpuolen luo, se on kiva reissu aina. Siellä pitää kierrellä vähän puutarhamyymälöitä ja yksi pelargoneihin erikoistunut myymälä onkin jo löydetty ihan lähistöltä. Ja jos ihan jaksaisi raahautua vaikka vaateostoksille.:) Ainakin olisi siihen oiva tilaisuus.
***
Mukavaa arjen aloitusta kaikille teille ihanat ystävät!

Tuija
***




23 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Voi että siellä on paljon pidemmällä kukat kuin täällä. Nyt kyllä toivon, että pysyisiväytkin maansisällä vielä, kun joka yölle hallaa luvataan. Pian ne sitten nousee kun joskus lämpiää, mutta ei ainakaan lähiöinä lämpiä täällä.
On ihana katsoa kuviasi kukista, kun omat vasta nuppuilee ja osa lepää yhä.
Kukikasta toukokuuta!

Intianminttu kirjoitti...

Johan sulla kukkii jo! Juuri postailin Mielen Lumoon kukkaisia kuvia mökiltä, mutta esim. jouluruusu vasta nuppuilee. Toivotaan aurinkoista ja lämmintä toukokuuta kehnosta alusta huolimatta!

Leena Lumi kirjoitti...

Toukokuussa on kaikki! Äitienpäivä, minun ja monen sukulaisen synttärit, uudet istutukset, entisten vaaliminen ja aion istuttaa valkoista särkynyttä sydäntä. Tilasin jo taimet. Myös lisää tuurenpihlajia.

Ei Väinöä yksin saa jättää...Meidän Kuningattaremme ainakin tykkäisi kovasti huonoa;-)

Istutin elämäni eka kerran lumikelloja ja yhtään ei noussut. Ilmeisesti myyrät. Onneksi scilloja on tuhat kertaa tuhat ja enemmänkin.

Mukavaa puutarhakevättä ja kylmästä viis!

Jaana kirjoitti...

no niin on kylmä täälläkin, just nyt sataa rakeita niinkuin eilenkin :(
ihania kukkasia sinulla..tuovat toivoa kesästä ja lämpimästä :)
hyvää alkavaa viikkoa!!

Saila kirjoitti...

Ensin kommentti Leena Lumen kommenttiin tuossa yllä: lumikellot pitävät enemmän tuoreina (vihreinä) siirtämisestä kesällä, mutta taimimyymälöissähän ne ovat syksyisin kuivina sipuleina pusseissa. Niillä menee sitten muutama vuosi ennen kuin alkavat kunnolla kukkia. Minäkin istutin syksyllä kahtakin lajia, mutta vain pari nousi - pitää odottaa, kyllä ne siitä seuraavina keväinä!

Ihanat kukat jo Tuijan puutarhassa, toisaalta kun on viileää niin eivätpähän kuivu ja kuihdu heti ;-) Pitää ajatella positiivisesti...
Väinö, vai sellaisia miettii! Hui, se on jo heittänyt talviturkin, tuota voisi jo verrata avantouintiin. Mutta varmaan uimareissu on noutajalle se omin laji (lutakoiden lisäksi :-D)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihanasti sinulla siellä jo kukkiikin.

Minä olen suunnitellut huom. suunnitellut, pioneja laittaa tuohon etupihalle, mutta eipä tässä kait vielä mitään hätää ole, vaikka vasta suunnilma vaiheessa ollaan..:D

Täällä myös aivan hirveän kylmää. Ei edes tuonne lasipalatsiin tarkene päiväteelle mennä..:))

Toivotaan esiviikoksi aurikoista ja lämmintä...)

Paula kirjoitti...

On sinulla virkeitä kasveja ja kukkia puutarhassa. Nehän kasvaa niin että surina käy tänne asti, nuo pionitkin särkyneistä sydämistä puhumattakaan. Vähän Sailaan yhtyen, joskus se kevät menee niin äkkiä ohi, että hyvä jos viileä sää sitä hiukan pitkittää, niin saadaan nauttia tästä kevään kauneudesta ehkä hiukan pidempään.

saara kirjoitti...

Sulla on tuija jotenkin parempi pienilmasto siellä sun pihalla..kasvu valtavassa vauhdissa..

Meillä on nyt vasta viimiset lumen rippeet sulaneet kokonaan..

tuo sydän karanssi on ihana..onko siinä eucalyptusta ? tuoretta vai mitä...?

Väinö on niin söötti :)

medän piti mennä sinne Eijalle tänään, mutta tukanjuuret oli niin kipeät..

Niina kirjoitti...

Teillä on kyllä todella kovassa kasvussa puutarhan kasvit. Hieman tosiaan harmittaa täälläkin tuo kylmyys, mutta jospa noista kasveista tulisi sitten oikein kestäviä ja komeita, kun saavat pientä kylmäkäsittelyä :) Kaikenlaista mukavaa tosiaan on toukokuussa. Kovasti odotan jo lehtien puhkeamista puihin - ehkä jo parin viikon päästä on pientä vihreyttä havaittavissa. Mukavaa vappupäivän iltaa teille!

Ainosofia kirjoitti...

Voi Onnellista! Kevät jo noin pitkällä :)

Maarit kirjoitti...

Siellä Tuijan puutarhassa on tosi pitkällä jo kevät ! Täällä vasta pikku nystyröitä nousemassa...
Sulla on kivoja juttuja tiedossa tässä kuussa.
Täälläpäin tuli tänään räntää :(
mut ihanaa silti että ollaan toukokuussa <3

Irene kirjoitti...

Tuijan pihassa kaiki kasvit ovat jo pitkällä. Kaikki kasvaa kohisten ja pukkaa kukkaa. Viileys hieman lyö nyt jarruja tuohon kiivaaseen kevään tuloon. Ei se ole ollenkaan paha asia.

Minttu kirjoitti...

Kevät tuli ihan yhtäkkiä! Minäkin huomasin tänään että särkyneet sydämet kukkivat. Vaikka äsken vielä oli maa jäässä ja lunta. On tämä kevät vaan joka vuosi ihmeellistä...

Aurinkoista kevään jatkoa! Ihania puutarhakuvia täällä.

Olivieno kirjoitti...

Voi miten paljon jo kukkaloistoa siellä! Täällä ei ihan vielä kuki pikarililjat... Meilläkin tuli tänään rakeita,juuri kun olin kuvia ottamassa ulkona. Kamalan kylmä, eiku sohvalle viltin alle lämmittelemään.

Sinulle olisi tunnustus, käy nappaamassa se blogistani.

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Sun pitäis tulla kertomaan mulle tuonne uudelle talolle mitä ne kaikki on mitä sieltä kasvaa... ;) Mulla on sellainen kauhea PAINE nyt kun naapuri sanoi, että siellä on montaKYMMENTÄ vuotta sitten istutettuja pioneja ja kun toi mun viherpeukalo on niin keskellä kämmentä...

Oli kiva nähdä pikaisesti markkinoilla, kova hulina oli taas!Nähdään taas syksyllä, mulla olis nyt jo pakettiautollinen myytävää, huoh...

Johanna R kirjoitti...

Kaunista on puutarhassasi, harmi kun nyt kylmeni tosiaan, mutta lämpenee kai loppuviikolla. Ihana kuukausi tämä toukokuu, nautitaan siitä. Mukavia päiviä sinulle ja Väinölle.

Liisa kirjoitti...

Tosiaan , kevät on teillä noin pitkällä!!

Teillä on toukokuun oikein juhlien kuukausi. ja matka kuulostaa tosi ihanalle,mekin mietittiin toisena vaihtoehtona Tukholmaa, mutta päädyttiin sitten toisaalle.

Mukavaa toukokuun aloitusta kylmyydestä huolimatta. Täällä sataa tänäänkin lunta.

Lovviisa kirjoitti...

Oi ihanaa toukukuuta sinulle ja perheelle ! Teillä siellä jo kovin kevät pitkällä:)

päivi kirjoitti...

Ihanaa toukokuun
aloitusta ystävälle!
täällä kovin koleaa ja
maasta ei ole noussut juuri muuta kuin raparperin nuppuja:)

lämmin ajatukseni,
Päivi

Ruusa kirjoitti...

Tervehdys! :)
Sulla se piha kukkii minkä ehtii!!Wau!
Mukavan kuulosta suunnitelmaa on sinullakin, kyllä on mahtavaa kun energiat lisääntyy näin kesää kohden mentäessä.

Kaikkea ihanaa toukokuullesi! :)

Arja kirjoitti...

Kyllä teillä on kevät jo pitkällä..vieläkin meillä on pihalla pikkusen lunta:-(( Kukkasia ei juuri näy..esikko on noussut jo katselemaan maailmaa:-))
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa♥

Liisa kirjoitti...

Kivoja kevätkuvia pihaltanne taas :)
Mulla alkoi vapaat ja sen myötä tuli tännekin taas koleampaa...nytkin sataa ja tuuleekin kovasti, hrrrr... Tahtoo auringon takaisin!

Sari kirjoitti...

Hei Tuija!

Sinulla on yllä olevissa kuvissa kaksi kukkaa, joiden nimeä blogissani kaipailen!Kiitos jos viitsit kommentoida blogini kukkia! Sinulta varmasti tietoa löytyy! =)