lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tervehdys ystävät!

Messuilla kukki jo magnolia näin kauniisti!
***
Tänään lauanataina piipahdimme mieheni kanssa puutarhamessuilla, tarkoitukseni oli jotain pientä ostaa sieltä, nooh....pientä ostinkin...oikeesti, mulle meinasi melkein tulla ahdistuskohtaus, kun se oli niin tupaten täynnä porukkaa, tuli varmaan tehtyä vika liike, kun menimme tänään, ensi vuonna en tätä virhettä tee. Luultavasti viikolla olisi ollut paljon rauhallisempaa. MINÄ inhoan väkijoukkoja ja tungosta. Haluan ihan rauhassa katsella, kuulostella ja makustella. Nyt jäi vähän paha maku suuhun.  Olin ajatellut parista taimitarhasta tehdä hankintoja, mutta ne jäivät, osittain siksi , että siellä ei ollut enää juurikaan mitään ostettavaa, nimet puuttuivat suurimmasta osasta kasveja ja hinnat myös. Yksi onneton myyjä!
Kaksi pelargoniaa ostin, toinen on French Vanilla ja toisen nimeä en tiedä/muista kun siihen ei ollut lappua.
Vanilla on valkoinen ja tämä toinen on vaaleanpunainen. Kauppilasta tilaamani pelargoniat ja verenpisarat tulivat torstaina, niihin olen tyytyväinen. Näytä ne teille kunhan istutan ne ruukkuihin.
Ostin tälläisen hauskan kasvin, jonka nimi on Corocia Cotoneaster, muistaako joku tämän suomenkielisen nimen.?
Pionien kodin - kauniit pionit. En ostanut itse yhtään vaikka olin ajatellut, syy....en päässyt kovin lähelle myyntitiskiä ja haluan tutkailla ja tarkasella, päätin tilata netistä! Saan valita rauhassa!!
Wanilla Rosen ja Pennin ja Lillin nurkkaus oli kiva!






No olihan siellä vaikka mitä.!
****
Oikeastaan messujen ihaninta antia olivat mukavat tapaamiset, parin bloigiystävän kanssa. Oli kiva nähdä livenä. Neljän tunnin lampsimisen jälkeen oli kiva palata kotiin tehdä kierros omaan puutarhaan ja todeta, että lumi on sulanut kiitettävästi. Ehkäpä jo huomenna voin vähän siivoilla suurimpia roskia ja kuvata vähän kevään aikaisia kukkijia. Ihanaa olla ulkona, kuunnella lintujen mieletöntä konserttia ja haisella mullan tuoksua.Aaaaah....huomenna on varaston pöyhätys, eli kukkia ulos haistelemaan kevättä ja uusiin multiin laittamista. Aion koko päivän puuhastella pihalla ja varastossa.
****
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille teille, jotka tänne piipahdatte ja kiitos ihanista kommenteistanne. Itse tulen kyläilemään luonanne maantaina, kas kun tämä kone on alkanut tuittuilemaan oikein olan takaa. Arvontakin on muuten luvassa loppukuusta, blogini täyttää toukokuun alussa 1 veeee, mutta siitä sitten myöhemmin. MINÄ menen nyt saunaan...heitän koivet seinälle ja uneksin magnolian kukista.

Tuija

33 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Siellä mekin lampsittiin ukon kanssa. Ja kyllä, oli ahdistavaa ja jäi tyhmä maku koko messuista! PAH! Kukkaosastoilla oli todellakin tunku (ärsytti) ja muutenpa kaikki oli aika perussettiä. Ensi vuonna en mene, se on varmaa.
Myöskään Wanillan kulmaukseen en edes mahtunut, mutta onneksi kaupassa voi käydä ihan rauhassa :))
Sen verran sain aikaan, että tilasin messutarjouksena KotiPuutarha-lehden ja sain sitten mukaan iltalukemista ;)

Kivaa illlanjatkoa, minäkin jatkan puutarhaunelmieni parissa...!

Elsa kirjoitti...

Minä puolestani hihitän täällä, tuo on kasvin suomenkielinen nimi tuhkapensas, ja samanlaisen minäkin ostin Minnalta. Samanlaiset kuvat ja samanlaiset kasvit, sielunsiskoja ollaan...

Titti kirjoitti...

Ystävä armas kippura varvas, -ihanaa kun sinulla on kuvia sellaisista joita minä en edes nähnyt... Ei ole minunkaan paikkani tuollaisen ihmismassan seassa... Huh!
Väsy iski niin, että osa jäi katsomatta!
Mutta ihaninta olivatkin juuri ne muutamat tapaamiset... ♥

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihmispaljous on minustakin tosi kauheeta. Eihän siinä oikein mitään näekkään, kun joka puolella joku yrittää päästä eteenpäin..
Ihania kuvia olet silti saanut otettua ja pari mukavaa ostostakin tehnyt..:)

TIINA P kirjoitti...

Kivat kuvat olet näpsinyt messuilta. Mekin käytiin perjantaina, väkeä oli silloinkin, mutta ehkä vähemmän kuin nyt viikonloppuna. Itse vietin tietysti eniten aikaa kukkasidonnan SM-kilpailuja katsellen. Ope oli yhden kilpailijan assarina ja muutenkin oli inspiroivaa katsella taitureita. Voi jos joskus minäkin :) Nyt harmittaa, etten ottanut tuosta magnoliasta kuvaa, meillä pihalla kun ne eivät taida ikinä päästä kukkaan asti.

Saila kirjoitti...

Juu, sama täällä, ahdisti! Olin melkein myöhässä ja tulin keskukseen vasta kun ovet aukesivat (olisi pitäyt olla osastolla jo silloin), ja hyvä kun jonon ohi pääsi, ihmisitä tungeksi ovista ja melkein ikkunoistakin sisään messuille. Aargh! Onneksi huomenna ei tarvitse enää mennä, mutta lauantai on varmaan aina vilkkain päivä. Kolmen jälkeen iltapäivällä alkaa jo olla tilaa käytävillä, vinkki ensi vuosille ;-)
Se on harmi kun osastoista ei pääse näkemään mitään! Ja harmi ettei nähty.
Corokia on suomeksikin korokia.

TIINA P kirjoitti...

ai niin vielä - se blogissani ollut Singerin "päällys" on jokinlainen rautainen kynnymatto. Ostettu Kouvolan Parollista ja maksoin vajaat 20 euroa :)

Anonyymi kirjoitti...

Iiihania kukkia!!! En ole itse (vielä) mikään puutarhaintoilija, mutta kun piha sattuu olemaan, siellä on jotain aina tehtävä. Kukista kyllä tykkään tosi paljon, eli jos pihalla sattuu kukoistamaan, tykkään katsella!

JaanaElina kirjoitti...

Se onkin aina huono poli noissa messuissa tuo väenpaljous.Niissä kyllä tarvitaan hermoja.

Kiva olisi kuitenkin päästä käymään joskus,mutta usein esteenä on matka,ettei tule lähdetyksi.

Mukavaa saunailtaa,täälläkin odotellaan sen lämpiämistä.

Niina kirjoitti...

Voi, kun olisi kiva päästä tuollaisille messuille! Väentungoksesta en pidä minäkään, kun eihän siinä pysty rauhassa tekemään ostopäätöstä. Yhden myyjän-osastolla olivat varmaankin aliarvioineet kävijämäärän, kun noin huonosti oli laitettu tuotteet ja hinnat esille. Muutenkin ärsyttää kaupassa, kun se on aika yleistä, ettei kukille ole nimiä eikä hoito-ohjeita. Hinnatkin on yleensä huonosti esillä.

Ihanan kuuloiset suunnitelmat sinulla huomiselle! Laittelehan sitten kuvia teidän aikaisista kukkijoista-meillä on lunta vielä melko reippaasti, joten sipulikukkia saadaan odottaa viikko jos toinenkin :)

Liisa kirjoitti...

Tuollaiset messuilut kuulostaa kivalle. Ainut haitta on tuo ihmispaljous. mulla oli hiukan sama tunne alussa Pariisin liikenteessä väen paljoudessa. Tulee ahtaanpaikan tunne, samoin lentokoneessa suljetun paikan tunne. Onneksi ne meni nopeasti ohi, muuten ei olis nauttinut koko matkasta.

Luvassa on lämmintä ensiviikolle, joten lumet kyllä sulaa ja pääset sinäkin käsiksi himopuuhaasi,hih.

Hauskaa viikonlopun jatkoa.

Maria kirjoitti...

Kiitos Tuija ihanista kuvista! Tuntuu, kuin itse olisi päässyt käymään messuilla :)

Aivan huippu tuo tyyny, jossa lukee "sohvalla ei hypitä" :D

Minäkin laitoin jo parvekkeelle pelargoniat. Ihana, kun menestyvät jo parvekkeella. Pihalla kukkii myös omena- ja luumupuut. Kaunista joka puolella.

Ihanaa viikonloppua! :)

saara kirjoitti...

voi harmitus sun messureissua..onneks sentäs jotain sait hankittua..ja kuvia sieltä on kiva katsella. Lähdemme ehkä huomenna isännän ja tytön kanssa, toivon ettei ole enää niin ryysistä..mulla palaa hermo kanssa aina sellasissa tilanteissa..siksi en koskaan käy isolla kirkolla prismassa ostoksilla lauantaisin koska saatan käydä jonkun kimppuun.

arleena kirjoitti...

Rentouttavaa viikonloppua, olet sen ansainnut messuretken jälkeen.

Lovviisa kirjoitti...

Täällä yökyöpeli Ihan Jipun ja Samulin konsertin tunnelmissa...Nyt tutumaan niin jaksaa nauttia huomenissakin auringosta:)

mummeli kirjoitti...

Mitä tuo tungos messuilla ilmottaakan, me kaikki lienemme sitten puutarhastamme innostuneita. Itsellä ei mahdollisuutta päästä messuille vaikka mieli sinne tekeekin. En kyllä tuolla tungoksessa pärjäisikkään. Ei ole kiva, kun ei pääse tutustumaan juuri niihin osioihin jotka itseä eniten kiinnostaisi. Onneksi on nuo ihanaiset taimiluettelot.
Hyvää alkavaa puutarha viikkoa!

Mari kirjoitti...

Ompas ollut ihanan näköiset messut! Minäkään en tykkää hirveistä tungoksista, eihän silloin voi katsella edes rauhassa... Ihania ostoksia olet tehnyt.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

sammal airi kirjoitti...

ihania juttuja tuolla messuilla ollut! Se on se väen paljous messujen pakollinen paha... Itsekkin pitäisi lähteä tänään kädentaitomessuille.
No niin kiva, nyt minä löysin tuonne pioni sivuille,voi ei... ;)

Elsa kirjoitti...

Googlettamalla löysin myös kasville nimen kummituspensas.

<3

Markka kirjoitti...

Kiitos virtuaalisesta matkasta messuille. Tuo maassa retkottava jänis on hauska. Harmi, että et saanut kaikkea irti messuista mutta jotain sentään. Täällä IV-V vyöhykkeellä ei kasva monetkaan sellaiset kasvit, joita haluaisi kokeilla. On se magnolia vaan niin ihana.

pioni kirjoitti...

Me oltiin messuilla perjantaina ja väkeä oli vähän. Pääsimme myös ihastelemaan ja valitsemaan lisää pioneja pihoillemme...

Susanne kirjoitti...

Minustakin ihmispaljous ja tungos on ahdistavaa.
Muuten tuollaiset messut kuulostaa niin ihanille. Meiltä on senverran pitkä matka etten tuonne lähtenyt, mutta kaikkea kaunista ja ihanaa siellä näyttää olevan.
Kauniita kuvia postauksessasi!
On nuo kukat vaan niin ihania ja mikä parasta, on kevät ja pääsee pihalle touhuilemaan kukkien ja muiden istutusten kanssa.Tosin meillä joutuu vielä hetken odottamaan kun on niin paksu lumikerros pihassa.

SariW kirjoitti...

Käyn noilla messuilla AINA arkipäivänä, silloinkin on paljon väkeä, mutta ei tungokseen asti ; )
Tosin torstaina joltain osastoilta osa taimista loppui nopeasti... tästäkin otan oppia ensi kerralle : )
Ehdin myös vaihtaa Riitan kanssa kuulumiset, ja jutella muidenkin näytteilleasettajien kanssa. Suositelen ehdottomasti arkipäivää !
Tuo uusi kasvisi on aika uusi meillä ja siksi sille ei ole virallista suomenkielistä nimeä. Se ei ole tuhkapensas, mutta nimi tulee varmaan olemaan Sailan mainitsema korokia.
Ja nyt lähden pihalle, tutkimaan kasvien alkuja : )
Aurinkoista sunnuntaita !

Jaana Kristiina kirjoitti...

kivoja kuvia messuilta,vaikka ei sulla nyt ihan putkeen mennytkään.Minäkään en kyllä tungoksessa tykkää mennä.Iskee vissiin jonkin sortin paniikin poikasta;)Mutta pelargonit ovat ihana löytö.Minä en vielä ole mistään löytänyt noita pelarkuita.
Tuota toista kukkaa en kyllä tunnista.
Mukavaa sunnuntai päivää!

Kesäkukka kirjoitti...

Varmaan ne viikonlopun päivät ovat ruuhkaisimmat noilla messuilla. Me oltiin eilen ja autoja käännytettiin Hartwall Areenan parkkikselle. Jonotettiin kuitenkin joku reilu puoli tuntia, että päästiin sitten parkkihalliin. Jokusella ihmisellä palo kyllä päreet siinä touhussa.

Kaksi viimeistä tuntia oli sitten vähän väljempää messuilla. Puutarha-puolella ei tullut kyllä käytyä joka paikassa, juuri tuon ruuhkan vuoksi. Tais jäädä kaikkee ihanaa näkemättä :/

Mutta mulla oli muuten ihanat messut, kun seura oli mitä parhainta :)
Ja tuhkapensaana mullekin tuo kasvi on myyty, tosin se on jo henkensä heittänyt. Silti en ole sitä pois heittänyt ;)

Aurinkoista sunnuntaita!

Marge kirjoitti...

Piti lähteä kans tuonne, mutta en sitten jaksanutkan, kun kotonakin on töiden lisäksi vipinää...Mutta ihanaa, kun pääsin kauttasi messuille:)Ihania kuvia! Harmi, kun siellä oli noin kova tungos! Silloin kyllä jää osa messuista vallan näkemättä.
Mukavaa puuhastelua tälle päivälle, sinulle ystäväin!♥

Ps. Sauna varmasti rentoutti..;)

Katja - Bag End kirjoitti...

Minulle tulisi varmaan hullun kiilto silmiin tuollaisilla messuilla, sillä tahtoisin varmasti ostaa KAIKEN ;-)) Magnoliat on ihania, täällä meillä päin ne ovat jo täydessä kukassa tuolla ulkonakin. Naapurin pihalla on oikein kunnon Magnolia-puu.

Tuon ostamasi kasvin suomenkielisestä nimestä minulla ei ole mitään hajua, mutta kauniin hentoinen se on :-)

Hyvää sunnuntain jatkoa ja loistavaa alkavaa viikoa!
T. Katja

Irene kirjoitti...

Magnolia on suloinen, samoin ostamasi cc-kasvi.
Olen joskus juossut noita messuja Helsingissä ja jopa Turkua myöden. Mutta nyttemmin viihdyn viikonloput mieluummin omalla pihalla. Tänä viikonloppuna on ollut niin fantastiset kelitkin.

seijastiina kirjoitti...

Ihanat messut, kaunis postaus ♥
Voi jos oisin ollut muukaanaa ...;D
Oi saunaan, vielä kun kolmisen viikkoa kestän pääsee omaan mökkisaunaan, se on kivaaaaa!
No mennään me pääsiäisenä yhdelle mökille mutta se on toinen juttu ;D

Iloista sunnuntaita ystäväni
t
seijastiina

Intianminttu kirjoitti...

Itse kävin messuilla torstaina ja mielestäni siellä oli kyllä silloinkin noin klo 11 alkaen aika ryysistä juuri noilla taimiosastoilla. Sain sentään ostettua pari ruusunnuppupelargoniaa, toinen on Mary ja toinen Denise. Nättejä kuvia sulla messuilta, jos ehdit, käy kurkkaamassa Mielen Lumossa minun kameraan tallentuneita tunnelmia :)

Piitis kirjoitti...

Moi Tuija!
Mukava oli nähdä Sinua. Kuvia on näpsitty samoista paikoista:))
Oli aikamoinen tungos ja sitten eräskin rouva "tökki" ostamillaan istuintyynyillään minua:)))

Mukavaa alkavaa viikkoa!

^_^Piitis

Liisa kirjoitti...

Ihania kuvia olet kuitenkin onnistunut saamaan, kiitos niiden jakamisesta meidän kanssamme :)
Tosi kurja vain, että jäi kökkö maku suuhun messuista, joita olit niin kovasti odottanut :(
Minäkään en kestä ihmispaljoutta, hermostun ja ahdistun, jos ympärilläni tungeksitaan eikä pääse liikkumaan/ katselemaan vapaasti...
Ihanaa, kun pääset kohta laittelemaan puutarhaasi kotona :) Odotan jo innolla niitä postauksiasi! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Jatta kirjoitti...

Hankin tänään tuollaisen Corokia coioneasterin ja kasvilla oli suomenkielinen nimi Haamupuu ja ai että onkin osuva nimi :)