sunnuntai 20. helmikuuta 2011

APUA.....!

Tänä aamuna pakkasmittari veti ainakin meillä pohjat...-34 astetta. Mitä tuohon pitäs sanoa.;( Näpit meinasi jäätyä, kun Väinön kanssa olimme ulkona, vaikka on kahdet tumput päällekkäin. Mutta se mikä nyt on hätänä on tämä...
Mikä tämä reikä on? Tämä on lintujen syöttöpaikan alapuolella lumessa, niitä on kolme koloa. Onko tämä MYYRÄN vai hiiren kolo. Mulla on täällä tukka pystyssä, jos tuo on myyrä, niin mitä se on mahtanut puuhastella mun pihallani. Meillä ei ole ikinä ollut myyriä täällä ja jos nyt on tullut, saan hermoromahduksen.
Nyt jo happi alkaa loppumaan...;(
Muutenkin tämä lintujen syöttöpaikan lähiympäristö on kuin taistelutanner, menee ristiin rastiin polkuja ja jänöpupujen jätöksiä on ihan kamalasti, se nyt ei kyllä haittaa yhtään.
****
Eilen oli ihana päivä, joten otin muutamia kuvia kotoa, tämmöistä on meidän olkkarissa.
Terassin ovi...tässä näette nuo boordit, mitkä ovat kiertäneet olohuoneen ympäri. Niistä olen kyllä kovasti tykännyt, mutta nyt ne saavat lähteä, niin kuin tapetitkin. Katsotaan sitten muutosta kuvina jossain vaiheessa.
Kukkahuone Linneasta löytyi ihanat valkoiset helmililjat.

Valo tulvii olohuoneen ikkunoista ja näyttää kaikki pölyt ja likaiset ikkunat. Huoh...Se on hyväpaha valo..
*****
Jonkun verran on tullut kyselyjä varaston lämpötilasta, kun siellä kukat niin hyvin viihtyvät, olisin voinut näyttää muutaman kuvan sieltä, mutta säästän teidät, koska SE on niin tupaten täynnä tavaraa, ja siivooja on laiskotellut...kukat siellä viihtyvät erinomaisesti, siellä on  6-8 astetta noin yleisesti ottaen. Ja yksi ikkuna, joka on melko pieni, mutta on etelän suuntaan, joten kun aurinko paistaa, niin se paistaa sinne klo 12-17 välillä, joten aika hyvät olosuhteet on.
Tutkin tuota muraattia lähemmin, ja siinä on valtavasti uusia lehden alkuja, yleensä nämä kaksiväriset muraatit on paljon hankalampia säilyttää, kuin ihan vihreälehtiset. Tämä näyttää nyt kuitenkin hyvinvoivalta.
(kuvan saa isommaksi).
****
Tänään hesarissa oli koko viikon sääennuse ja ONNEKSI ensi  viikonloppuna olisi vain -7 astetta täälläpäin.Voi kunpa se pitäisi paikkansa.Ja kumpa ne reijät eivät olisi Matias Myyrän...pieniä on meikäläisen murheet kuitenkin...

****
Paikallislehdessä oli myös viikolla juttua Wanilla Rosen/Riitan kirjasta...
Riittahan se siinä ihan itse kirjaansa esittelee..;) Riitalle halit..olet ihana ystävä. Häneltä muuten ilmestyy vielä kaksi uutta kirjaa; Wanilla Kitchen Chic ja Wanilla Brocante Chic. Kiva!
****
Ystävättäreni kävi kylässä lauantai iltana ja kukkarakkaaksi kun minut tietää, oli löytänyt tuomisiksi narsisseja, niitä ei vielä meillä ollutkaan..hih.hih...paaaaljon kukkia.
Ovat vielä ihan aluillaan, juuri ja juuri pienet kukan alut näkyvät.

Tänään on ohjelmassa hiihtoa ja avantouintia, jos aurinko paistaa. Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille. Niin ja kiitos ihanista kommenteistanne !

**
Toivoo Tuija

20 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Meillä nuo pakkaslukemat ihan tuttuja jo monenmonelta aamulta. siksipä tämä aamu olikin ihan ällistyksen aihe, kun pakkasta 6 aikaan olikin vain 16,6 astetta. melkein kuin olisi kesä tullut. Ppääsi pitkästä aikaa Himmun kanssa aamulenkille, ne kun on opitänyt jättää iltapäivään, kun aurinko vähän on ensin lämmittänyt.

saara kirjoitti...

ihana koti sulla :)

ihanaa sunnuntaita !

seijastiina kirjoitti...

Reiistä lumessa en tiedä, tekiskö myyrät tuollaisia, mutta puput alkaa olla *leikkisällä' tuulella, ja nyt näkyy paljon jälkiä ♥♥
Pitäs Mona tuoda puutarhaasi, niin kyllä myyräparat ainakin olis helisemässä :D
Tuota Vanilla kirjaa minä kaipailin, siinähän on ihanan Päivimme sisustuksesta ♥
Pitää miettiä, voisinko tilata.

Tuli muuten ihan asiakin mieleen, sinulla kun on Tuija noita kukkia paljon ja puutarha, oliko se sinulla sitä keijunmekkoa?
Kiinnostaa, voiko siemenestä kasvattaa, ja kasvaako hyvin, ja mistä voisin siemeniä saada?
Taimia ehkä keväällä puutarhalta, vai kuinka?
Minä tahtoisin..♥

Ruusa kirjoitti...

Teillä on ihanan näköistä! :)

Sinä oot löytäny valkoset helmililjat..minäkin luulin löytäneeni, kun lapussa niin luki, mutta kyllä nuo kukkiessaan ihan siniset ovat! HÖ!!

Riitan kirjaa täällä selailen, on se kyllä ihana niinkun jo puhetta olikin. Ja laadukas. Ja Riittakin on ihana ja laadukas ;)
Ja lisää laatua siis tulossa :)

Saishan nuo pakkaset jo vähän hellittää, mulle riittäs ihan hyvin tuo -7.. Meillä ei muuten pakkasmittari edes riitä yli-30 asteen, kun se on semmonen fiini ja pieni :D

Kivat viikonloput Tuija!!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No, voi harmi jos on myyrän kolo... ja jos on niin toivottavasti ei ole tehnyt pahaa puutarhallesi. Olisipa tuollainen varasto, jossa voisi kukkia talvehtaa.
Kauniita kuvia olohuoneestasi..:)

Jaana kirjoitti...

Kotoisalta kuulostaa ja näyttää :)
Meillä on Merikarvian mökillä paljonpaljon myyriä ja tommosesta kolosta ne puikkii sisäänulos..toki voihan ne olla hiirulaistenkin muttamutta keväällä sitten olet viisaampi!
Eikun avantoon!!

Marielisa kirjoitti...

Kauniilta näyttää teillä ja ihania kukkasia sinulla on - etenkin nuo valkoiset helmililjat <3

Meillä onneksi jo pakkaslukemat ovat paljon inhimillisemmät koko viikon kestäneen kolmenkympin hujakan jälkeen, nyt enää -15!

Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

Piitis kirjoitti...

Kauniita kuvia olohuoneesta... ihanaiset valkoiset helmililjat:))

Iiik...myyrän kololta näyttää.

Tänään on aurinko hellinyt kirkkaudella meitä, upea hiihtosää. Hhmm...avantouinnista en niin tiedä:))

^_^Piitis

SariW kirjoitti...

Hitsi, jos on myyrän kolo. Olettehan muistaneet suojata nuorien hedelmäpuiden rungot, tai ainakin talloa lumen tiiviksi niiden ympäriltä. Myyrät kun syövät puiden ja pensaiden kuorta lumensuojassa, piilossa : /
Ihanat helmililjat, niin tuuheat mättäät.
Kiitos, kun mainitsit tuosta lehtijutusta. Meillä tuo lehti on jo paperinkeräyksessä...en monestikaan lue sitä. Onneksi saan lehden tutulta, soitin meinaan välittömästi hänelle, kun näin tämän postauksesi kuvan ; )
Ihanaa alkavaa viikkoa !

Katja - Bag End kirjoitti...

-34 on ihan kiitettävä pakkaslukema. En enää valita... itse tulin juuri pihalta sisälle kylmästä hyristen, tsekkasin mittarin ja näytti +4.5C :-)

Valkoiset helmililjat on ihania. Pitää niitä ostaa heti kun jostain löydän. Kukkia ei koskaan voi olla liikaa ;-)

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

t. Katja

Mari kirjoitti...

Onneksi on lauhtunut täälläpäin! Oli komea päivä tänään. Onkohan nuo myyrän koloja...
Kauniita kuvia olkkarista!

Maarit kirjoitti...

Oi kun kauniita olkkarikuvia, valoa valoa valoa...ihana on se kapea ovi siinä olkkarissa ! Ja kevät kukkaset <3

Sulla on kyllä terveet harrastukset, minua vilukissaa ei kyllä sinne jään sekaan saisi milläänkään, tiedän kyllä miten ihana olo siitä tulee :)

Iloista uutta viikkoa sinulle <3

sylvi kirjoitti...

Tuosta reiästä, päättelen että on hiiren tekemä.
Meillä on myös jälki myräkkä lintulaudan alla ja hiiret käyvät kiviaidasta lumen alla ja tekee reijän lumeen.

Unknown kirjoitti...

Sylvi, tahdon uskoa sinua...;) Minäkin toivon, että se on hiiri eikä myyrä...

Saila kirjoitti...

Hmm, en yhtään osaa kolosta sanoa, mikä sen on tehnyt. Mutta sekä hiiret että myyrät pyörivät lintulautojen alustoilla syömässä, onhan niilläkin raukoilla nälkä. Ihan hyvin voivat olla myyriä, ja joka tapauksessa olisi hyvä talloa lunta mahdollisimman tiiviiksi hedelmäpuiden, ruusujen sun muiden ympärillä. En tiedä onko missään myyrävapaata aluetta, kai niitä teidänkin pihalla on?
Ne kulkevat tunneleissa lumen sisällä, mutta jos lumen talloo tiiviiksi niin sitten on tunneli tukossa. Toisinko Ransun käymään, se on onnistunut iskemään jättitassullaan muutaman lumen pinnalle eksyneen epäonnisen, nyt jo edesmenneen myyrän...

Irene kirjoitti...

Olohuoneesi on kaunis ja ne valkeat helmililjat ovat yliveto.
Varastosi on etelän puolella, joten kasvisi saavat nyt jo valoa mukavasti. Omani on pohjoisen puolella ja käänsin patterit täysille, kun vesi alkoi jäätyä kastelukannussa.
Meidän piha on täynnänsä myyriä, jotka tosin pitivät välivuotta viime vuonna. En ole talvisin huomannut mitään reikiä lumessa. Ovelasti liikkuvat maan ja lumen sisällä.

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ulkona jäätävää, mutta sisällä selvästi kevätpössistä helmililjojen muodossa. Kaunista!

Taina kirjoitti...

Tuo jälki saattaa olla myyrän työtä,meillä kotona on samanlaista jäläkeä lintulaudan alapuolella hangessa ja ovatpa nähneetkin sen kamalan otuksen,jotta...Täällä on pakkanen paukutellu siinä -30 asteessa jokapäivä,jokohan tuo alkas pikkuhiljaa hellittää..

Mukavaa alkavaa viikonloppua

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, miten Väinön tassut vai onko hänellä töppöset? Meillä on on ollut ongelma käydä isolla tarpeella, kun tassut eivät meinaa Olgalla kestää, vaan palelevat jo pienestä ulkonaolosta. Muuten tarkenisi kyllä.

Mikä on tuo valkoinen kukka? Valkoinen muscariko? Sitä minulla ei olekaan vielä. Putarhassa sen sijaan kasvaa pinkkiä scillaa...sitten kun aika on.

Kiva sohvanurkkaus ja nuo verhot. Mitä mahdat aikoa...Mikä on suunnitelma?

Tietäisin enempi jos ehtisin lukea muiden kommentit sinulta, mutta kun en ehdi.

Siis nyt paljon kysymyksiä.

Tuija, semmoinen ylettömän korea ja erittäin myrkyllinen sipulikukka kuin keisarin pikarililja karkottaa myyrät. En yhtään pidä niin koreasta kukasta, mutta onneksi se enimmäkseen nykyään lykkää vaan lehteä, mutta sipulit toimivat. Tehokas, mutta jos sitä istuttaa, tätyy muistaa käyttää suojakäsineitä.

Sirkka kirjoitti...

OIkein paljon Onnea Tuija päivällesi!
Olet ihan ystäväin!

Kauniit kuvat kodistasi, sekä nuo valkoiset helmililjat aah kuinka ne osaakin olla herttaiset!

Ihana päivää!