perjantai 21. tammikuuta 2011

Remonttia ja flunssaa, plääh...


Tervehdys ystävät!

No ainoastaan toinen noista on plääh...siis tuo flunssa. ! Eikä edes mulla, vaan sillä Reiskalla, jonka piti sitä remonttia suurimmaksi osaksi tehdä, elikkä tällä mun armaalla miehelläni. Eihän sitä voi tikkaille päästää, kun alkaa huimaamaan. Tänä viikonloppuna sitten valkkaan vaan maalit, antaa nyt Rofa-Reiskan parannella ittensä työkykyiseksi. Kyllä minä taas kerran kysyin, että kukakohan se tässä perheessä EI ottanut sitä infulenssa piikkiä. Häh, mitä? Ja tietenkin, kun nyt tuon suustani päästin, olen itse ensi viikolla kipeänä.;)
Tässä kuva meidän makkarista "vanhana". Tykkäsin alun alkaen kovastikin tuosta tapetista, mutta se on aikansa elänyt. EI tapettia enää kiitos.
Oli kuulemma tooooosi tiukassa tuo tapetti, hyvin siis laitettu aikanaan.
Nyt on seinät putipuhtaat....
ja aurinkokin pilkistää sälekaihtimien takaa..Makkarin ikkunan takana on meidän terassi.
Että tämmöinen remontti. Nyt olisi tarkoitus tosiaan maalata katto ja seinät. Ainoastaan sänky jää tähän huoneeseen, sillä sisustan sen kokonaan uudelleen. En tosin juurikaan osta mitään uutta, vaan minullahan oli niitä varmuusvarastoja, niin kuin jotkut saattavat muistaa, hamsteri kun olen.Valmiin lopputuloksen näytän sitten kunhan se on valmis.
****
Sitten, löysin kirpparilta tämmöisen kirjan,
Kotilieden toimittama Ihana Vuosi-kirja, en muista nähneeni tätä koskaan aikasemmin, mutta kun selailin sitä, sieltä löytyi paljon mukavia vinkkejä sisustamiseen ja ruokaohjeita sekä TÄMÄ.....;=))))
Ohje tämmöiseen kasvatuslootaan. TÄMMÖINEN me sitten tehdään keväällä mun kasvimaalle, ainakin yksi.
Mulla on jemmassa viitisen ikkunaa, ja lautaa sitten haetaan. Minusta tämä on kivan näköinen ja luultavasti
myös helppo tehdä. Ei ole kallis ratkaisu. Sinne sitten laitan jotain, vaikka salaattia ja basilikaa ja muita yrttejä kasvamaan.
****
Lunta on ihan kaaaaamalasti...viikonloppuna on pakko lapioida omenapuiden ympäriltä lunta, koska jänöjussit ovat piiiitkiä poikia/tyttöjä, niiden nenät jo haistelevat omenapuun oksia..Mokomat ristihuulet.
Kyllä kait minä niistäkin tykkään, vaikka välillä ovatkin vähän ärsyttäviä. Ainakin ne tykkäävät minusta, jäljistä päätellen.Ja Väinökin tykkää, suorastaan rakastaa jäljestää niiden jälkiä. Viikot soljuvat melkein itsekseen ohi, kohta ollaan jo tammikuun lopussa, ensi viikon loppuna, tarkemmin 28.1. tyttäreni täyttää mukavat 21 vuotta, hän on luvannut tarjota omassa kodissaan meille "suolaista ja makeaa" hänen sanoja lainatakseni. Jotain pitäs keksiä lahjaksikin.
****
Tämmöistä täällä meillä, tällä kertaa. ;) Ai niin, Wanilla Rosen/Riitan kirjahan ilmestyy helmikuun aikana,hänen sivuillaan on siitä tarkemmin tietoa. Linkki tuolla ylhäällä, silvuplee...
ja

ISO KIITOS

kaikille teille kommentoijille ja täällä muuten vaan käyneille.
Viikonloppuna taas vierailen teidän luonanne, kuulumisia kurkkimassa.
Toivottelee Tuija

Niin ja vielä...tunnustuksiakin on liikkeellä, en ole niitä unohtanut, viikon loppuna sitten paremmalla ajalla
käyn ne läpi, kiitos niistäkin toooooosi <3 paljon teille.

19 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi, sairaana ei parane rehkiä, se voi olla ihan tosi vaarallista jopa. Joten toivottelen rauhallista remonttia, ei liian nopeasti etenevää! Onkin sitten mielenkiintoista nähdä, millainen on hamsterin makuusoppi :-D

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Täällä jäädään odottamaan innolla lopputulosta (ei painosteta... ;) )
Desinfioin kotia juuri, meillä vieraili vatsatauti. Joten paranemisia sinne reiskalle lähetellään täältä ja jäädään odottamaan minkä taudin tuo nuorimmainen päiväkodista meille seuraavaksi tuo ;)

mummeli kirjoitti...

voi sentään, kun remonttimies sattui kesken kaiken sairastumaan. No, onneksi noita sairauksia joita sentään on toivoa toipuakkin. Vaikka varovainenhan siinä on oltava ettei tule mitään jälkitauteja.
Ihanaa seurata teidän remonttia, kun omatkin nurkat olis sitä vailla, mutta ei oo sitä reiskaa enään tekemässä. Mukavaa viikonloppua teille.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ikävää, että remonttimies on kipeänä... taitaa muuten olla teilläkin samoin, kuin meillä: minä suunnittelen ja mies toteuttaa..:))

Elsa kirjoitti...

Mukavaa viikkistä, Tuija!

Saas nähdä minkäväristä maalia valitset...

Heipsvaan!

Elsa

sylvi kirjoitti...

Onkohan remonttimies rähkinyt liikaa kun flunssa on ottanut yliotteen.
No kyllä se siitä ohi menee ja suuremmalla innolla jatkaa.
Me ei vielä olla edes aloitettu makkari remonttia, tapettimallit on kyllä haettu, saa nähdä milloin kerkiää alottamaan kun tuota touhua riittää. Ei muuta kuin Rentouttavaa viikonloppua

Maarit kirjoitti...

Mielenkiinnolla täällä odotellaan rempan lopputuloksia :) Mekin täällä nikkaroidaan jotain kivaa viikonlopun aikana...
Ihanan näköinen kasvilava, tykkään tykkään !
Sinulle myös Ihanaa viikonloppua<3

Suvikummun Marja kirjoitti...

Sitkeää flinssaa onkin nyt liikkeellä; onneksi ei ole meille osannut....
Vielä on kesään ja puutarhahommiin aikaa; hyvää aikaa saada remontti valmiiksi, vaikka flunssa vähän viivyttääkin projektia.
Nyt vaan odotellaan kuvia valmiista makkarista :)

arleena kirjoitti...

Remonttihan on jo puoleksi tehty eli se inha puoli, seuraavaksi tuleekin hyvää ja kaunista jälkeä.

Pupujussi pyörii meilläkin, teki minulle lumeen sydämen.

Ruusa kirjoitti...

No voihan hitsi Tuija, mutta vaikka meillä ei ole taudeista tietoa(enää) niin ei meilläkään mikään etene remontin kanssa! Ehkä huomenna....!

Tommosen kasvilava-ikkunahärpäkkeen minäki laitan! Mulla onkin jo noi kasvilavat ja ikkunoitakin on kasa,joten jes! :D
Yrtithän on ihana tossa! Viime kesänä näin tollasen ratkasun Annalan kartanolla ja aattelin,että nerokasta,miksi en ite keksiny vaikka aineksetkin oli kasassa! ;D

Ja hei;se villiruusu ON ihana! Just sain sitä lisää ja töissä kaikki halusi sitä heti! Siitä jää niin mukava tunne iholle... :)

Nonni, ootellaampa aurinkoa tälle viikonlopulle! Muksaa viikonloppua!!

Markka kirjoitti...

Ihana saada uudistettu makkari!

Meillä on töissä tosi paljon sairastelleet sitkeää flunssaa, minä olen ainoa, joka on välttynyt siltä, se piikkikö *kop kop*.

Me tehtiin viime kesänä mökille tuollainen kasvilava. Minulla kasvoi siinä sipulia, persiljaa, tilliä ja salaattia. Perunatkin kasvoivat osa laatikoissa, niiden päällekin rakensin vanhoista ikkunoista suojan, kun alkoi olla pakkasöitä syksyllä. Hyvin tuli satoa.
Harmittaa kun revin persiljan juuret pois syksyllä, höh nehän oisi talvehtineet siinä.

Lähdenkin tästä heti kirpparin oven kahvaan yhdeksäksi, kun kerran jäätiin kaupunkiin täksi viikonlopuksi. Lumitöiden teko mökillä EI enää kiinnosta tälle viikolle. Leppoisaa lauantaita.

SariW kirjoitti...

Onpa kivaa, kun kuvien laittosi jo onnistuu... en ollut sitä huomannutkaan, kun on ollut vähän kiirusta ; )
Pieni remontti tuo ihanaa piristystä, etenkin kun aikataulu ei ole tiukka... Odotan innolla kuvia lopputuloksesta : )
Mukavaa viikonloppua !

Sussi kirjoitti...

Olen lukenut kasvilavoista ja niitä kehutaan kovasti hyväksi kasvatuspaikaksi.

Toivittavasti remppamies paranee pian!

Kiva nähdä sitten lopputulos.

pioni kirjoitti...

Ihana kasvatuslaatikko!

Minä tilasin jo siemeniä minun omaani, joka on siis vasta suunnitteluasteella;) Mutta vanhemmillani on joitakin valmiita puukehikoita ja lasejakin, joten eiköhän se kasvatuslaatikko meidänkin pihalta ensi kesänä löydy:)

Eeviregina kirjoitti...

Lumitöitä tehtiin taas monta tuntia pihalla, eipä tarvi lenkille lähteä!
Nyt saa sitten hyvällä omallatunnolla selailla puutarhakirjoja ja suunnitella kesää... Tuollainen kasvilava tehtiin työpaikalleni viime kesänä, siinä oli yksi iso lasi jonka voi nostaa ylös seinää vasten.
Aiemmassa postauksessasi oli myös kiva vanha ikkunanpoka riippumassa, oliko se terassilla?
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Eva-Liisa kirjoitti...

Toivottavasti siellä ollaan jo paremmassa kunnossa, sillä kipeenä ei pidä riehua remontin parissa. Jääm odottamaan miten remontti edistyy teillä.
Minä lainasin juuri tuon samaisen kirjan kirjastosta. Olen kirjaston suurkuluttaja:)
Mukavaa viikonloppua!

Taina kirjoitti...

Heippa,sinulle on blogissani jotain mukaan ottamista,käy hakemassa♥

LENNU kirjoitti...

Mukava blogi sulla. Toivottavasti remonttireiska on jo parantunut.

Puutarhuri kirjoitti...

Minäkin oon katellu tuon kasvatuslaatikon ohjetta, jaappas sun tai teidän taidonnäyte sit meillekin jos mekin osattais tehdä perästä. :) Nyt sille remonttimiehelle tupla annos d-vitamiinia poskeen, jos se vähän jouduttais paranemista.