tiistai 11. tammikuuta 2011

Kesä talven keskelle, osa 2

Viime kesästä, nyt jälkeen päin kuvia katsellessa, jäin mieleen loppukesän ihana lämpö.
Mittari hipoi yli kolmenkymmenen lukemia harva se päivä, nyt kun miettii, niin ne tuntuvat oikein mukavilta lukemilta. Itse innostuin tekemään asetelmia kaikenlaisista tavaroista, joita olen haalinut matkan varrella.

Vanhoja perunakappoja, ikkunanpokia etc...
Mikähän tämäkin nyt oli? Nimet unohtuvat talven aikana. Mutta sen vannon, että tätä köynnöstä tulee tänäkin kesänä. SE oli niin rehevä ja kukat olivat tosi ihanat. Nämä olivat valkoiset, voisihan niitä nyt laittaa muunkin värisiä ympäri pihaa, pitkin puita kasvamaan.Kuka muistaa nimen?
Rottinkituoli hajuherneiden vieressä oli kieltämättä mukava paikka.

Terijoen salavat olivat oikein komeita loppukesästä. Siellä puskassa pilkistää grilli, joka ostettiin muuttavilta naapureilta, nyt olisi kesällä tarkoitus se laittaa paikoilleen,  jospa siihen saisi savustusosan myös.
Keijunmekkoa ei voi myöskään unohtaa. Sekin oli yksi suosikkejani viime kesänä, loistava, pitkäaikainen kukinta. Aivan varmasti myös tämän kesän suosikki.
Ja verenpisarat,jotka nauttivat olla JUURI tässä paikassa, syksyllä oli surullista heittää menemään, mutta kaikkea en minäkään voi varastoida. Varma valinta myös täksi kesäksi.
Ja tietenkin ihanat pelargoniat, joita ilman en ikinä voisi omaa kesääni kuvitella. He ovat nyt varastossa, nauttimassa lepokaudesta ja jo pikkuhiljaa heräilemässä uuteen kevääseen.
Alaterassini sai  uudet kalusteet Wanillasta. Nappiostos.! Voi miten kaipaankaan istumaan tuonne, siellä muuten tuoksuu keväällä ihanasti tuoksukuusama sekä unkarinsyreeni.

Ja arvatkaa mitä nyt tapahtui...voi hitsin hitsi...nyt loppui tallennustila kuville.Kauheeta mitä mä nyt teen?
Nyt loppu kesän muistelut ja alkoi vimmattu miettiminen...;=)

A P U A !!!!!  H E L P!!!! S.O.S !!!!

;=)

Toivoo epätoivoinen koneenkäyttäjä Tuija

Mietin tässä,että onkohan nää mun kuvat jotenki liian isoja, kun ei mahtunut enempää? Osaako joku antaa hyvän vinkin, miten tästä eteenpäin, onko jollain muulla käynyt näin?


22 kommenttia:

Suvikummun Marja kirjoitti...

Ihania helteisiä kesäkuvia.
Piristävät mukavasti tätä räntäsateista päivää :)))
Se valkokukkainen köynnös on kelloköynnös ;)
Tuosta kuvatilan loppumisesta en osaa varmasti sanoa, mutta muutamilla muillakin on bloggerissa ollut sama pulma.
Siitä on selvinnyt ostamalla lisää tallennustilaa (googlelta muistaakseni) Ei ole kovin kallistakaan, noin 5 eurolla on saanut uutta tilaa pitkäksi aikaa.
Itsellä ei ole vielä tuota ongelmaa tullut; mulla tallennustilasta on vasta 38% käytössä.(tämä näkyy siinä alareunassa, kun lataa kuvia bloggeriin)
Oho, olipas "asiantunteva" selostus, mutta minun ei itse tarvitse noita juttuja paljon selvitellä; teekkari omasta takaa taloudessa on tosi kätevä ;))
t. Marja

Markka kirjoitti...

Ihania kuvamuistoja hellekesästä!
Uusia kasveja putkahtelee harva se vuosi, ainakin minulle uusia ja tuntemattomia. Keijunmekko on jo tuttu mutta kelloköynnös ei, kauniita molemmat.
Minulla on kuvat Picasa-verkkoalbumissa, siellä taitaa ollal tilaa rajattomasti.

Miia kirjoitti...

Ihania kuvia! Ei oo mullakaan menny täyteen, mutta varmaan lataisin sitten picasaan, photobucketiin tai kuvablogiin ja sieltä linkittäisin :)

Leena Lumi kirjoitti...

Maksan 5 dollaria vuodessa ja saan käytännössä rajattoman kuvatilan.

Kunpa ne kehittäisivät keijunmkosta monivuotisen version.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihania kuvia kesästä... todella kaunista.
Tuohon kuvatilan loppumiseen en kyllä osaa sanoa yhtikäs mitään..

Sussi kirjoitti...

Edellä onkin jo kerrottu lisätilan ostamisesta kuville, 5 dollarilla vuodessa saa jo reilusti lisätilaa.

Kauniita kesäisiä kuvia!

Sirkka kirjoitti...

näin kävi minullekin ja ostin sitä lisätilaa googlelta ja nyt kun viidellä dollarilla on sitä ostettu, mikä on muutaman euron, niin saan lisätilaa rajattomasti ainakin tämän vuoden..
Oiskohan tuo unohtamasi kelloköynnös...
mutta kyllä on tavattoman kaunista ja monivaiheista kaikkialla puutarhassasi..ja valinnan varaa on missä istuskella ja ihailla kaikkea kaunista mitä näkeekään...oijoijoi kyl vaan on kauniita kukkia kaikki!
Ups hyppäsin jo tuonne 1:kös osastolle, hih!

Nyt pikaista apua Sinulle, kaikki on kohta hyvin ja päästään nauttimaan suurenmoisten ihanien kertakaikkisen ihanien kuvien parissa...!

TuijaH. kirjoitti...

Varsin outoa, sillä mun blogissa on paljon suuria.. siis suuuuuria kuvia.. eikä kuvatila ole vielä loppunut.

TuijaH. kirjoitti...

.. tai siis tallennustila... voi jee mun kanssa. :/

Riitta kirjoitti...

Ihana retki kesämuisteloihin, KIITOS! En tunne tuota kukkaa minakään, nutta alkoi kiinnostamaan ! Keijunmekko on minun kestosuosikki aina vaan :)

seijastiina kirjoitti...

Hellettä kyllä piisasi muistan hyvin viime kesän.
Välillä teki mieli upottaa mökillä pää sade vesi saaviin, mutta eipä siinä paljon vettä ollut.
Ihanat ajatukset kesästä, ja niin kauniit asetelmat ja kaikki ♥
Tuota keijunmekkoa tulee meidänkin maalle, on upea!!

Ihanaa viikkoa ja mieli kesäisissä ajatuksissa, miksei!

Saila kirjoitti...

Olen minäkin kuullut monissa blogeissa että tila on loppunut, minulla ei vielä (ihme kyllä!). Hyvä tuo Risusydämen vinkki siitä, mistä näkee käyttämänsä tilan, vietin kerran monta tuntia Bloggerissa sitä tietoa etsien! (Enkä löytänyt).
Vaihtoehtoja on tosiaan ostaa lisätilaa, ei kovin kallista, luoda uusi blogi, jonne ohjaa kävijät täältä viimeisellä (kuvattomalla) kirjoituksella, tai ladata kuvat muualle, tuolla onkin tullut neuvoja.
Kuvia kannattaa aina pienentää ennen kuin ne laittaa nettiin, tai ne vievät kohtuuttoman paljon tilaa, kun ne kumminkin tässä näkyvät aika pieninä. Samahan on sähköpostilla lähettämisen kanssa; postista tulee hidas kun kuva on valtava, kun kevytversiokin riittäisi.
Riippuen ohjelmasta, nettiin suositellaan resoluutiota 72 pikseliä tuumalle. Jos on minkäänlaista kuvankäsittelyohjelmaa, pystyy siellä kyllä tuon reson muuttamaan, ja koon kans, arvelisin, että sun blogissa sopiva koko olis noin 250-300 pikseliä tuolla resoluutiolla...

päivi kirjoitti...

Ihania ksäkuvia, huoh, tulisipa se pian... kevät:)
keijunmekko minunkin suosikki, tosin se ei kasvanut täällä pohjoisessa kovin suureksi:(

leppoista tiistai iltaa ystäväni
lämmöllä
Päivi

Mia kirjoitti...

Voi kuinka ihania kesämuistoja!!!
Tulisipa uusi pian! :)

JaanaElina kirjoitti...

Tulispa pian jo kesä.Ja kevät.
Niin ihania kuvia.

Mutta aina sataa vain lunta.Koko vapaa viikonloppu meni lumia kolatessa.Katolta humahti lumet suoraan oven eteen,ja johan sai tehdä töitä niiden kanssa.Ei ehtinyt edes bloggailemaan.=)

Oikein mukavaa viikkoa ja kiitokset kommentista.Oli niin piristävää saada terveiset.

Eva-Liisa kirjoitti...

Minähän pienennän kuvat 500x325 jotain pikseliin , likimain noihin mittoihin, että sopisi enemmän kuvia. Mutta yksi vaihtoehto on poistella vanhoja kuvia radikaalisti pois.

arleena kirjoitti...

Oli ilo katsella kaunista kesäpihaasi, niin paljon kukkia ja hyvinvoipia. Olet kyllä hyvä viherpeukalo.
Minäkin tykkäsin siitä köynöstävästä kukasta, jonka nimeä en minäkään tiedä. Ostanpa sitä jos osun löytämään.

Minulla ei ole tallennustila vielä lopussa, mutta kai joku päivä on. Edellä saitkin jo ohjeita.

sylvi kirjoitti...

Hei minullekin on käynyt samoin jo kaksi kertaa että tila on loppunut, mutta aukaisin uuden blogin toiseen sähköpostiini ja seuraavan kerran mieheni sähköpostiin. seuraavaksi täytyneen ostaa tilaa.
Kauniita kukkia hauska katsella,

SariW kirjoitti...

Onpa jännä juttu tuo tilan loppuminen. Harmi jos joutuu pienentämään kuvia, sillä minusta on kiva klikata ne suuremmiksi. Näkee paremmin : )
Kelloköynnös on upea kasvi ! Etenkin lämpiminä kesinä ja syksyinä se kasvaa hurjan pitkiä versoja. Minulla on ollut se lilakukkaisena... valkoisia on näkynyt vähemmän myynnissä ; )
Mukavaa viikon jatkoa !

mummeli kirjoitti...

Kyllä on pihasi kaunis ollut kesällä. kastella on varmaankin saanut ahkerasti niinä ihanina hellepäivinä. Olet oikea viherpeukalo.

SeriL kirjoitti...

Heipä hei Tuija :D

Voi kun niin toivon, että tavattaisiin joskus. Siun jättämiä kommentteja on aina ollut ilo lukea :)Kiitos niistä! Ja tää siun blogi on todella ihana!

Asutaan aika lähellä toisiamme, ehkä nähdään, Riitan kirppiksellä ainakin :D

Mukavaa loppu viikkoa ja rapsutuksia Väinölle :DDD

Onna kirjoitti...

Ihania inspiroivia kuvia! Alaterassi on kuin sadusta :) olen löytänyt kaikki nämä taustani seuraavasta osoitteesta: http://www.hotlayouts2u.com/ ja sieltä kohta Blogger :)