maanantai 27. joulukuuta 2010

Luntaa, luntaa, luntaa vain...

Voi mahoton sentään, ei nyt enää kiitos, lunta !! Sitä on jo ihan riittävästi...
Tapaninpäivänä...tuolla jossain ne New Dawn - köynnösruusut nukkuvat ruususen unta. Oikeestaan ainut asia, mikä tässä lumessa on hyvä, on se, että se suojaa kasvit pakkaselta. Meillä pyrytti lumen kinokseksi juuri tähän kohtaan, siinä oli noin 50 cm lunta, oli kiva kaivaa siitä polku puuliiterille ja lintujen ruokintapaikalle, hikihän siinä tuli.
Luminen terassi on surullinen näky..tämän takia haluaisin terassille jonkunlaisen suojan, lasituksen vaikka osittain...täytyy toivoa.....
No sitten otetaan käsittelyyn toinen ärsytyksen aihe..joulukuusi...ok..näyttää suht hyvältä tässä, mutta, mutta...ei tarvitse mennä kuin kymmenen sentin päähän, niin johan neulaset varisee...mikä näitä kuusia riivaa, miks niissä ei neulaset pysy...plääh...Tänään radiossa aamulla eräs mies kysyi, että mikä on parasta joulussa, no tietenkin se, kun kuusen saa heittää pois. Melkein voisin yhtyä hänen mielipiteeseensä.
olihan siinä paljon kaunistakin...tällä kertaa kuuseni oli pieni ja halusin siihen vain tavalliset kynttilät, en sähköisiä ensinkään...
hopean värisiä palloja ja valkoisia sekä punaisia sydämiä.
Muuten joulun pyhät menivätkin melko sukkelaan, meillä oli kaikkina päivinä ruokavieraita, oli oikeastaan ihanaa eilen illalla, kun talo oli hiljentynyt kaikkien pyrähdettyä kuka mihinkin. Tytär lähti säbää pelamaan Upsalaan ja pojat elokuviin. Itse hilauduin pitkästä aikaa body pump-jumppaan ja vaikka käytin ihan pieniä painoja, (varmuuden vuoksi) lihakset muistuttavat olemassa olostaan.;=) mutta silleen ihan mukavasti.
Lahjaksi sain kirjoja, sekä "piikkimaton" sillä olen makoillut, täytyyhän sitä testata, mieheni kysyi illalla kun menimme nukkumaan, että eihän sulla ole sitä piikkimattoa nyt täällä sängyssä...nauratti vähän...;=)
Sain myös vaalenpunaiset " reinottaret" niitäkin olin toivonut, sekä tyttäreni tekemän potretin ihanilla valkoisilla kehyksillä lapsistani, siinä he kaikki kolme sulassa sovussa nauravaisina ovat, se oli IHANA lahja.
Väinölle tuli aattona joku angsti - kohtaus, se näki joulupukin poroineen televisiossa ja paineli kovaa vauhtia pöydän alle piiloon..hassu koira. Muutenkin sillä on meneillään joku, mörkö-hui kauheeta kausi. Kaikki tummat, oudon näköiset möykyt herättävät Väinössä ihmetystä ja karvat pystyssä niitä käydään sitten yhdessä kurkkimassa ja toteamassa etteivät ole vaarallisia.
Tämän kuvan ottamiseen tarvittiin kolme ihmistä ja mooooonta herkkupalaa.
************
Millainen sinun joulusi oli?
************
Kiitos teille ystävät joulun toivotuksista, en välttämättä ole itse päässyt kaikkien luokse kyläilemään, koska jostain syystä koneeni tilttaa noin viidennen blogin kohdalla.

MUTTA

OIKEN MUKAVAA TALVISTA VIIKKOA JOKAISELLE TEILLE ! Toivottaa Tuija


Psttt..AI NIIN...en malta olla nyt vähän vinkkaamasta tulevasta ihanasta kirjasta, joka ilmestyy tässä ihan piakkoin...SIINÄ on myös MINUN puutarhastani jotain pientä...;=)
Tässä muutama kuva kirjan TEKIJÄN kotoa joululta...;=)
Vannon, että kannattaa harkita vakavasti kirjan ostamista...;=)
No kyseessähän on tietenkin Wanilla Rosen Riitan sisustuskirja.


23 kommenttia:

Titti kirjoitti...

Hei ystäväiseni! Minä olen myös kironut kuusemme... -sinne!! Varisee niin tuhottomasti. Yleensä pidän vielä uutenavuotenakin, jolloin lähi sukuni tulee synttärikahville, mutta nyt kyllä mietin että joutaisi pois vaikka heti!
Riitan kirjaa minäkin odottelen...
Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa.

Ruusa kirjoitti...

Hih,hassu Väinö :)

Kyllähän tuo lumi jo riittäisi meillekin. Kaunistahan on kyllä,mutta.. no, you know! :)

Tuota kirjaa odotellaan täälläkin..!

Ootpa ollu ahkera kun säntäsit jumppaankin! :)

Mukavaa viikkoa!

Eva-Liisa kirjoitti...

Onkos teillä ostokuusi? Olen kuullut että ne varisee ennen aikojaan. Meillä kun on ihan omasta takaa kuuset jouluisin, niin naulaset on ja pysyy. Ja on niin virkeä ja terhakka kuusi muutenkin. Muistaa vain vettä laittaa.

Kiitos kirjavinkistä, milloin se ilmestyy? ja sitä varmaan saa Vanilja Rosesta?

Mukavaa uutta viikkoa.

Jaana Kristiina kirjoitti...

Minä vaihdoin jo vuosia sitten tekokuuseen;eikä varise;)Tuoksua siinä ei kyllä ole,mutta eipähän tarvihe neulasten kanssa taistella.
Joulu tuli ja meni.Mukavastihan tuo meni:)
Lumitöitä olen minäkin tämän aamun tehnyt ja uutta leijailee taivaalta koko ajan lisää.
Mukavaa viikkoa sinne sinulle!

Unknown kirjoitti...

Onneksi Espoossa ei sada ainakaan just nyt,taitaa olla matkalla pohjoisemmaksi. Eilen oli tosi kurja ilma kun vanhempani ajoivat tänne Hämeenlinnasta. Puoli talonyhtiöön oli lumihommissa aamulla mutta kahdelta jo taas näytti siltä ettei kukaan olisi koskaan lapioinutkaan.
Mun "nyyttikesteissä" jouluruuat oli kielletty joten jääkaappi täynnä kaikkea muuta ruokaa jolla pärjää puoli viikkoa. En ole syönyt yhtään perinteistä jouluruokaa tälle joululle eikä haittaa yhtään.
Hyvää uutta vuotta, onneksi olen töissä silloin pääsen pakenemaan sitäkin juhlaa:)

Saila kirjoitti...

Ai uusi kirja, kivaa! Voi tuota Väinöä... joulupukki ja porot saattavat tietysti olla huolestuttavia, mistäs sitä tietää, mitä koiran päässä liikkuu? Minusta tuo teidän kuisti on ihanan näköinen, kun tuijillakin on lumiset hatut!

arleena kirjoitti...

Kaunista ja tunnelmallista oli teillä jouluna.
Muuten lumikin on kaunista, niin söpöt kinokset.
Kirjakin näyttää sievältä.

Mukavaa arkiviikkoa sinne.

seijastiina kirjoitti...

Ihanat oikeat kynttilät!
Mukavia pakettejakin oli varmasti, kirjat on kivoja ♥
Väinö on suloinen tonttuhatussaan, ihana ♥
Minä en välitä neulasista, meillä ei kyllä karisekaan kovasti, kumm kyllä, vaikka siskonpeti oli vieraille melkein alla :D

Meidän joulu meni liian nopeasti, se oli ikävin puoli, kun vain viikonloppu ja vieraat jo läksi, mutta ihana ja hyvä joulu se oli!

Iloista loppuvuotta, ja jospa tuo lumentulo vielä loppus :(

Maarit kirjoitti...

Hei, täälläkin tämä määrä lunta riittäisi,kiitos...tänäänkin tein valtavan määrän lumitöitä, oli pakko mennä välillä vähentämään vaatetusta! Mutta kaunista on silti, niinkuin sun kuistisikin.Samantyylinen pieni kuusi korissa mullakin, ja varisee :( Meillä meni joulu ihanasti suvun kesken...
Väinö on söpö ja sinulla on oikein tunnelmallista,
Kaunista alkuviikkoa -Maarit-

-T kirjoitti...

Kiitos piipahduksestasi blogissani :)
Tuota kuusenneulasten varisemista olen hiukkasen ihmetellyt myös, ei aiemmin ole ollut tätä ongelmaa että neulaset varisee ennen aikojaan..

Oikein hyvää uutta tulevaa vuotta :)

Eeviregina kirjoitti...

Meillä täällä pohjanmaan rannikolla ei ole lunta liikaa, mutta pakkasia oli enimmillään -27 C.
Siskoni oli nuorimmaisensa kanssa viikon lomalla Israelista ja kyllä heille sellanen kunnon joulu saatiin! Täällä on yleensä paljon lunta ja lumitöitä, joten joskus sitä tulee sinne eteläänkin sitten...
Oikein mukavaa joulunaikaa ja onnellisia hetkiä uudelle vuodelle!

Irene kirjoitti...

Meidänkin kuusi varisee niin ettei koskaan aiemmin. Se ei kyllä näe uutta vuotta sisätiloissa!
Nautin kyllä tuosta lumesta niin, vaikka se tietääkin lumitöitä. Kaikkialla on niiiiin kaunista!

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Meillä on appivanhempien mailta lauhalla kaadettu kuusi, se oli joulun pyhät vielä vedettä kun olimme pois kotoa ja jalka on peini, mutta silti vain muutama neulanen on tippunut.

Olisin halunnu otaa appivanhempien koirasta pari kuvaa tonttulakissa tai "poronsarvet" päässä, mutta Tarmo oli liian eloisa siihen. No, tuli otettua parisataa muuta kuvaa siitä...

Jouluruoa ovat hyviä pari päivää, mutta ihanaa päästä syömään salaattia huomenna.

päivi kirjoitti...

OI, Ihana Väinö:)
joulu tuli ja meni ja osan olen jo riisunutkin pois...
lomani kuitenkin jatkuu vielä pari viikkoa... siitä olen kyllä iloinen:)

ihastuttavia kuvia teiltä ja Riitaltakin!
hih...kirjaa odotellessa:):)

lämpöiset terkut ja halaukset
Päivi

Sussi kirjoitti...

Aivan samaa mieltä lumesta. Meillä pihalla tuuli kinostaa sitä notkelmaan ja lunta on kirjaimellisesti vyötäröön asti. Onneksi se on kevyttä pakkaslunta.

Mukavia välipäiviä!

sarppa kirjoitti...

Onpas teillä paljon lunta. Meilläkin kuusi tiputtaa ihan hirveesti neulasia.On varmasti kaadettu kauan sitten.Johtuu varmaan siitäkin.

Ihana koira! <3 Niin suloinen ! <3

Kultsin kämppä kirjoitti...

Kauniita joulufiiliksiä!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No meillä on tänä jouluna nelaset pysyneet siellä missä kuuluukin... on tosi ikävää, kun saa koko ajan olla lakaisemassa neulasia. Hieno kuva Väinöstä tonttulakki päässä..

JaanaElina kirjoitti...

Heippa

Pitää käydä jottain kommenttia laittamassa,aika menee niin sukkelaan kun isäntäkin on lomalla,ettei ehdi tänne ollenkaan.

Me otettiin pitkästä aikaa oikea kuusi.Takapihalta kaadettiin ja autotallissa se sulas päivän ja sitten tuotiin sisälle.Tosi hyvin on neulaset kestäneet,oikein ihmeteltiin sitä tänään.

Reinottaret toi pukki tännekin ja vaaleanpunaiset.Nyt on hyvä hipsutella postille.

Ja lunta on täälläkin kauheesti.Tänään käytiin mökillä lumitöissä,jo sais riittää.

Oikein ihanaa loppuviikkoa.

Taina kirjoitti...

Hyvän näköinen tuo Väinö,kerrassaan ihastuttava lakki päässä:D,tuota lunta ei todellakaan tarviis tulla enempää,sitä on täälläkin ihan riittämiin:),no jokatapauksessa joulut on vietetty ja lahjat saatu,nyt ootetaan uutta vuotta 2011♥
Mukavaa loppuvuotta!

Hertta·Bertta kirjoitti...

Onnen hetkiä, unelmien retkiä sekä ihanaa Uutta Vuotta 2011 !

SariW kirjoitti...

Ei hätää Tuija : ) Ne tasetit kannattaa istuttaa multaan heti ja pitää niitä ihan huoneenlämmössä ja valossa. Ja multaa ei saa päästää kuivumaan, sillä nuput kuivuu tosi helposti. Joulublogissani on tasetin istutuksesta juttua...
Tulppaanin sipulit istuttaisin myös, mutta ruukut pimeään kellariin hitaasti juurtumaan....
Bloggailuni on nyt vähän jäänyt, sillä olen oikein antaumuksella potenut jouluflunssaa ; )
Mukavaa viikon jatkoa sinullekin !

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, tämä on tärkeää: Kuka on kirjan kustantaja? Otan kirjan blogiini heti jos saan arvostelukappaleen ja tiedäthän, että olen myös yksi puutarhahullujen laajassa porukassa.

Väinön angsista tuli nyt mieleen yksi outo juttu. Meidän tuttavalla oli kotona joulutähtiä ja heidän noutaja sai vaikean tukehtumiskohtauksen ja joutui päivystävälle eläinlääkärille pyhinä pari vuotta sitten. Lääkäri kysyi heti, että 'onko talossa joulutähtiä'. ne kuulemma aiheuttavat joillekin HENGITETTYNÄ tukehtumista!!!! Nyt eí siis kyseessä tuon myrkyllisen kukan syönti ollenkaan...