perjantai 19. marraskuuta 2010

Perjantai - siivouspäivä

Tervehdys ystävät!

Tänään on perjantai ja minun siivouspäivä. Tosin imuri on ollut lattialla jo pari päivää, eri kohdissa tosin, sitä on siirrelty ees taas, mutta tänään on sitten se pakkorako.
Ei se mitään, tykkään siivoamisesta, mutta haluaisin silloin olla yksin, laittaa soittimen nupit kaakkoon ja vetää Nightwishin säestyksellä raivoisasti kaikki kerralla kuntoon. Musiikin tahdissa siivous sujuu parhaiten ja mitä raivoisampaa musiikkia sitä rivakammin homma hoituu.
**
Elikkä mulle kävi taas niin, että jäin pipertämään kaikkia pikkuasetelmia ja istuin ja suunnittelin uusia järjestyksiä, eihän siitä mitään meinannut tulla, ääh....mutta antaa nyt sitten olla mattojen yön yli pakkasessa.
Siitä itse asiassa pidän talvella, roudaan mattoja ja petivaatteita joka viikko ulos tuulettumaan ( naapureiden kiusaksi..., no onneksi ne tuntevat minut jo melko hyvin.), pakkomielle, kait.. ;=)
Tuolit sentään sain pois pöydältä, jotta aamulla päästään aamiaiselle. Heh...tuntuuko teistäkin välillä vaivalloiselta tuo siivouspuuha, vaikka se ihan mukavaa onkin.
*****
Tänään ostin ensimmäiset hyasintit, Plantagenista 4 kpl 10€, ei paha.
Ovat ihania ,mutta kuulkaas, viikolla tuli uusi KotiPuutarha-lehti, ja siellä oli juttua hyasintistä. Kreikkalaisen tarun mukan hyasintti sai nimensä, kun jumala Apollo surmasi vahingossa kauniin spartalaisen prinssin Hyacinthuksen, kuolleen veretä Apollo kasvatti kukan, joka sitten nimettiin nuorukaisen mukaan.
*
Hyasintti liittyy myös kristinuskoon (taivaallisen ikävän vertauskuva), valkoinen kukka kuvaa älykkyyttä, punainen tuskaa ja sininen uskollisuutta ja Viktoriaanisessa kukkaiskielessä hyasintti ilmaisi maallisempaa kaipausta. Mitä kuulostaisi jos rakkaasi ojentaisi hyasintin sanoen; Sydämeni ikävöi puoleesi, sinä kalvakka haaveksijatar....;=))) heh. noh..onha tuo romanttista, mutta kalvakka...hmm....
*
Lisää ihania kertomuksia kukista, viime postaukseen kommentoi Vaahteramäen, Maria ja antoi minulle linkin, josta voi käydä jouluruusun tarinan lukemassa, tästä linkistä, se oli hauska myös. Kukkiin liittyy paljon mukavia uskomuksia ja tarinoita, kiitos Maria tuosta tiedosta.
Muutenkin KotiPuutarha-lehdessä oli paljon mielenkiintoisia juttuja ja kauniita jouluasetelmia ja paljon luettavaa.
***
Tänään meille kotiutui pari pikku tonttusta, tyttö ja poika-tonttu
siinä he vieri vieressä istua nököttävät amaryllisen juurella.
 
 Meillä on töissä ollut tällä viikolla tosi surumielinen ilmapiiri, hyvä työtoverimme ja nuori reipas 40-kyppinen mies sai sydäninfraktin ja vaipui koomaan, tänään aamulla kuulimme, että hän tarvitsee ihmeen palatakseen tähän maailmaan, joten huonolta näyttää. Kyllä se tuntuu meissäkin työtovereissa pahalta, saatikka sitten hänen omaisensa, toivon heille jaksamista tämän surun keskellä.
Kiitän teitä kaikkia ihanista kommenteistanne, joka ainut niistä on lämmittänyt mieltäni tosi paljon.
*
Nauttikaamme ihanasta talvesta, kuka mitenkin, itse aion huomenna mennä katsomaan joko pääsen oikeaan avantoon uimaan, sitä ennen kuitenkin jumppasalillamme on huomenna spinning-tapahtuma, johon menen pariksi tunniksi pyöräilemään ja höpöttelemään tuttujen kanssa.
Tuija-tonttunne!

15 kommenttia:

Kodinsielu kirjoitti...

Oih! Ihana idea tuo perunakapan käyttäminen kynttiläkorina :)Muutenkin ihania kuvia ja juttuja! Täällä myös yksi tonttu toivottaa hyvää viikonloppua!

Krisse kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua tätäkin kautta...

päivi kirjoitti...

naamakirjasta riensin tänne ja kurkkaamaan kuvasi,
ovathan ne taas niin ihania :)
sinulla on samat pakkomielteet noiden vuodevaatteiden kaa... minulla ne tuntuu heiluvan aina ulkona.
kun on pakkasta tai kuivaa...
vissiin se punkkikammo:):)
mutta mikäs sen ihanampaa kuin puhtaat valkeat lakanat!
muutenkin rakastan siivoamista, hih, ja leevi on kauhuisaan kun otan imurin ja mopin esille:(
pieni menee koppaansa silloin nukkumaan!
jaksuja sinulle töihin<3
tuollainen järkytys kyllä panee asiat tärkeysjärjestykseen, jokainen päivä on elämisen ja ilon arvoinen... niin pitkään kun niitä meillä on?
ihastelen vielä nuo hyasinttisi ja jatkan blogikierrosta.
toivon ehtiväni moneen vierailulle:)

lämmin halaus ystävälle<3
Päivi

Saila kirjoitti...

Voi miten surullista tuo työtoverisi kohtalo. Tietysti oman shokin lisäksi tulee erityisellä huolella mietittyä omaisia ja läheisiä, miten kauheaa heillä on. Kooman aika on niin hirveää, kun toinen ei ole oikein elossa muttei kuollutkaan, ei tiedä uskaltaako toivoa mutta ei voi surutyötäkään tehdä. Voimia myös sinulle ja tietysti miehen läheisille, jos tätä lukevat.

Iloakin on, ja paljon. Suloisia koristeita, siisti talo ja aina yhtä hellyyttävä Väinö tuossa sivussa <3

Onna kirjoitti...

Onpas suloiset tonttuset :) Onpas kiva, että sinäkin hukut projekteihin, jotenkin tuttua täälläkin, sitä innostuu tekemään jotain ja kaikki muu ja aika unohtuu :)

Marge kirjoitti...

Vaikka siiivous onkin ihan kivaa, (näkee heti käden jälkensä), niin aina tosiaan ei oikein pääse helposti vauhtiin:)

Olipas susrullisia uutisia! Siunasta ja voimia työkaverisi lähesillesi ja myös teille sinne työyhteisöön!! Rukous voi tehdä ihmeitä...

Kiva kuulla suositusta joulukukastamme tarinoita, kiitos!:)

Kuule, kysyit siitä eucalyptyskransissta...joo, itse sen vääsin, suurin työ oli silloin löytää ne itse eucalyptukset...;D Tein ne jo aikaisemmin ja seurasin, kuinka kestävät kuivuttuaan
ja ovat tosi hyvin kestäneet:)

Iloa viikonloppuusi, Tuija!!:)

Ruusa kirjoitti...

Hiphei Tuija!
Täällä alkaa emäntä raivoisan siivouksen ennen pikkujouluihin hipsimistä! :D Siivous on kivaa,kun sen pääsee tekemään juurin kuten kuvailit;musa soimaan ja moppi kavaljeeriksi! :)

Kauhea tapahtuma teillä töissä. Tämä vuosi on ollut itselle melko rankka,kun tuntuu, että jokapuolella tapahtuu äkillisesti kovin murheellisia asioita. Pitäs muistaa nauttia hetkestä.

Hauska tietää tarinoita kukkien takaa! Hyasintit pitää siis lähtä Plantagenista hakemaan....

Hikistä ja rentouttavaa jumppailua ja viikonloppua muutenkin! :)

kisu kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Meillä on siivous tältä viikolta jääissä...lapset ovat oikein urakalla vuoronperään ja vähän yhtäaikaakin sairastaneet. Siivous on kyllä ihan kivaa...vaikkei mun lempipuuhani olekaan :o)

Laitoin sulle heti s-postia, kun uuden koneeni nyt sain käyntiin, on pahasti viikko vastustanut täällä.

Mukavaa viikonloppua!
-kisu-

arleena kirjoitti...

Minulla sama juttu siivotessa,jään joskus miettimään kaikenlaista ja tosiaan muita ei saisi olla lähietäisyydellä.
Valmista kyllä tulee, on pakko.

Mukavaa viikonloppua Tuijalle ja tontuille, joita jo ikkunan takana liikkuu.

SariW kirjoitti...

Sinulla näytti nuo amaryllikset olevan jo tosi pitkällä ! Minun uusi amaryllikseni ei ole vielä lähtenyt kasvuun, hmm... ; )
Mukavaa viikonlopun jatkoa !

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi sinulla!

seijastiina kirjoitti...

Voi miten surullisia uutisia :(
Voimia sinulle, kuitenkin se satuttaa myös sinua.

Kauniita asioita taas kuvissasi, huh avantoon en taida kyllä lähteä.

Levollista sunnuntaita ja iloa ♥

Eva-Liisa kirjoitti...

Minä en kuule tykkää yhtään siivoamisesta, mutta pakko jo joskus noita pölypalleroita imuroida. ja kosteella pyyhkiä.

Kaunis on tuo nisse ja raamattukuva, tunnelmaa!!

Voimia sulle, on raskasta kun työkaveri makaa koomassa. Surullista vielä jos on läheinen työkaveri ja noin nuorikin vielä.

Mari kirjoitti...

Ihania joulukukkia sinulla jo! Täksi jouluksi on kyllä ihan pakko ostaa jouluruusu... Se on niin kaunis!
Kamala juttu työkaverisi kohtalo, niin nuorikin vielä :(
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikesta huolimatta!

Sirkka kirjoitti...

Hei reipas Tuija- tonttunen täällä toinen sellainen Sirkka niminen tulee kurkistamaan onkos täällä siistisä ja hihkaisee riemuissaan..!:)
Kyllä kukat ovat sitten vallan ihania, niittä täytyy aina olla.
Kävin tänään Country Whitessä, pikapikaa, mies odotti ulkopuolella:(
joten..ja hänellä kiire töihin, höh, mikäs se sellainen paikka on=))
Huomasin että olit laittanut edelliseen postaukseeni keväällä Paimioon..juu se vasta retki olisikin...kevättä odotellessa!
ja kiitos kauniista sanoistasi, olin mielissäni niistä!

Hyvää illanjatkoa ja nauti kaikesta katsellen ympärillesi, olet jo saanut paljon kaunista aikaan ennen joulua. Moikkelista!