maanantai 26. heinäkuuta 2010

Saaristoreissu tehty ja nyt huilataan

Tiistaina lähdimme ystäväpariskunnan kanssa Saaristokierrokselle, jossa en ollutkaan aikaisemmin käynyt, eli odotukset olivat tietysti korkealla. Ja olihan sitä; paljon katseltavaa ja ihasteltavaa, helle vaan ei sovi juurikaan moottoripyöräilyyn, jalat turpoavat ja paikat jäykistyy, vaikka pitäisi kuinka taukoja ja joisi paljon.

Ensimmäinen ruokapaikka löytyikin läheltä vaikka pikkuteitä pitkin se tuntui piiiiitkältä matkalta, kilometreissä ehkä vain noin 100 km mutta ajassa 3-4 tuntia...Sammatin kievarissa en ollut koskaan ennen
käynytkään ja ruoka oli huippuhyvää ja se ruisleipä, wau...100 vuotta vanhaan taikinajuuren leivottu ruisleipä oli ihanan ohueksi leikattu ja maistui niin taivaalliselta , että tulikin syötyä useampi pala ja päätin, että sitä täytyy käydä ihan erikseen ostamassa itselle.


Sitten matkamme varrella oli aivan ihania sisustusliikkeitä;
Paljon ihania ikkunoita ja taloja!


Ihania kirkkoja, joita ei manner-Suomessa juurikaan näy:


Ihania maisemia, paljon saarelta toiselle lossilla ylityksiä;


Hyvää ruokaa ;=)

Vuohenjuusto on suurta herkkua.!

Ihania lampaita!


Ja Naantalissa vielä arvovaltaista seuraa ;=)Oli siellä matkalla myös paljon ihania kukkia ja istutuksia..ja kaikkea kivaa, kyllä suosittelen
tälläistä saaristokierrosta, jos on mahdollista läheteä, autollakin se onnistuu vallan mainiosti,
silloin voi myös ostaa jotain kivaa antiikkiliikkeestä: ;=) Minä jouduin tyytymään vain kuvaamaan.
Mutta kotiin on kiva tulla ja että liljat, jotka ostin ennen reissulle lähtöä olivat alkaneet kukkimaan  ja niistä lähti illalla aivan ihastuttava tuoksu.Kyllä koti on maailman paras paikka.

Loma jatkuu vielä viikon verran tällä erää ja kun on näin kuumaa, ettei juurikaan voi pihallakaan mitään tehdä, taidan ottaa ystäväni kutsun, lähteä mökille Pyhtäälle, vastaan.

9 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Kuulostaa taivaalliselta kesäreissulta... fillarillakin voisi mennä... mutta auto paras jos aarteita halajaa. Kauniita kuvia! Onneksi olin torstaina Turussa enkä törmännyt noin arvovaltaisiin henkilöihin. En ehkä olisi osannut käyttäytyä kunnolla, hih!

Taas aurinko paistaa täällä, aamulla oli vain sadetta ja ukkosta!

Voi hyvin ja huilaa!

Ruusa kirjoitti...

Voi miten ihanan kuuloinen matka! Tuollaista pitäisi kyllä ensi kesäksi miettiä,kun tältä vuodelta tämmöset reissut jäi tekemättä.. :(

Tosiaan ihanan väriset liljat,muistui mieleeni yksi kerta kun mies toi tuollaisia :) Ne vaan haisivat pienessä asunnossa..kamalalle... No,ajatus oli tärkein!

Kivaa lomanjatkoa ja reissua!

Tuija kirjoitti...

Elsa, kiitos pitää yrittää nyt huomenna ja keskiviikkona kerätä voimia ystävän mökillä, jospa sais sitten viikonloppuna jotain aikaisiksi.

Ruusa, minunkin mielestäni liljat haisevat sisällä ja tuoksuvat ulkona...;=)

Amalias Hem kirjoitti...

Hienoa että saaristokierroksesta jäi hyvä mieli! Mutta ymmärrän että oli upeaa palata kotiin, niin kaunis kukkaloisto kun siellä oli vastassa! Mukavaa kesän jatkoa!
T.Terhi

Ainosofia kirjoitti...

Niin - on tosi kiva reissata, mutta eihän kotioloja mikään voita ;D

Kiva matkakertomus sinulla :)

Titti kirjoitti...

Voi, melkein naapurissa kävitte syömässä!
Sammatin kievari on meidän "vaki" ruokapaikka!
Hyvää ruoka ja hyvä palvelu.
Olen joskus blogissani tätä paikkaa suositellut.
Ihanalta kuullosti ja näytti teidän reisunne!

jori kirjoitti...

Saaristokierrokset ovat ihania. Pikkuteitä ja pikkuriikkisiä ihmeen ihania puoteja on yllättävästi. Tuo Sammatti pitää kyllä laittaa korvan taakse, josko vaikka piipahtaisi sunnuntaiajelulla herkuttelemassa

Sussi kirjoitti...

Upealta näyttävä ja kuulostava reissu!

Meilläkin lijat kukkivat, olen ollut ihan niiden lumoissa...

Mielikki kirjoitti...

Tuija nostan sulle hattua, kun kesästä toiseen jaksat nousta moottoripyörän selkään. Noi ihanat maisemat kyllä palkitsevat vaivat, jotka pyörän selässä istuessa saa. Voisitte kyllä hankkia sellaisen sivukärryn, mihin mahtuisi kaikki ihanat tavarat, joita matkalta löytyy. Ei vaan parhaat muistot ovat mielen maisemat, joille ei tarvitse kulkuneuvoa.