perjantai 25. maaliskuuta 2011

Hellou ystävät!

Huh, kyllähän on ilmoja pidellyt tälläkin viikolla!
Tiistaina innostuin laittelemaan terassille orvokkeja, kun en voinut vastustaa niiden kauneutta. Oikeastaan vaan ihan fiilistelyä ja  kuvaamista varten, NYT ne ovat visusti varastossa, pakkasia karussa.

Mitkä kauniit kasvot niillä onkaan.

Tuntuu ihan hullulta laitella kukkia, kun lunta on vielä niin paljon. Onneksi on tuo varasto, mihin voi viedä kukkaset vielä talteen, on niin kova hinku vaan heti ostaa, kun tulee uutta kauppoihin, ihan vaikka pikkusen. 
Olen yrittänyt kaivella vuorimäntyjä lumen alta, kun ovat ihan painuneet länään, saa nähdä nousevatko enää pystyyn. Näyttävät niin surkeita kyllä, että varmasti joudun sahauspuuhiin heti lumien sulettua. Muutenkin suurin osa pensaista on ihan lumien alla, näkyy vain kummut siinä kohtaa missä pitäisi pensaan olla.
Tuo pikku ikkuna tuolla ylhäällä vasemmalla on "se" ikkuna, minkä takana kukkavarastoni talvehtii.
****
Onneksi olen huomannut muitakin puutarhahulluja olevan, elikkä en ole ainut varustautuessani kevättä varten. Eilen tein tilauksen netissä, tilasin muutaman erikoispelargonin, verenpisaroita, daalian-juurakoita, ja toden totta, olin liikkeellä myöhään, koska aika monet ihanat lajit olivatkin jo loppuunmyytyjä tältä kaudelta. Onneksi vanhassa vara parempi, töiden jälkeen hipsin vaivihkaa Plantageniin ja apua...siis a p u a...sinne oli tullut metritolkulla kaikkia ihania sipuleita ja mukulia.
Niinpä ostin nyt ensiavuksi;
Vaalenapunaisia ja valkoisia daalioita sekä oikein ihanan näköisiä Freesioita. En enempää raaskinut ostaa, pitää käydä uudemman kerran, ei tunnu niin "kalliilta". Hih..mikä huijari.
Niin ja tietty ostin yhden valkoisen Mårbacka - pelargonian, niitä EI ole koskaan liikaa.
Olen minä varustautunut sunnuntaihinkin, suklaamunin ja namusin, toivotaan, että kukaan muu trulli ei ennätä niitä napsimaan ennen sunnuntaita. Taitaisi olla trullin naama mutrullaan, jos omenan koriin tiputtaisin. :) Niin ja nyt kuulin, että ne tulevatkin vasta noin kuukauden päästä, höh..pitää sitten itse syödä kaikki suklaamunat. Nam.


****
Kiitos tosi paljon ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen, olen kyllä hiippaillut teilläkin kyläilemässä ja aina yrítän itsestäni jonkun merkin jättää.
****
Olisi muuten hauska tietää kuinka moni teistä tulee tänne Helsinkiin puutarhamessuille huhtikuussa ja yleensä messuille, onhan siellä muutakin kuin puutarhaa. Ajattelin vaan, että kiva olisi, vaikka jossain siellä kukkien välissä moikata. Jos jotakuta kiinnostaa, niin ei muuta kun sähköpostiin viestiä vaan.
Heippa ja oikein mukavaa viikonlopun alkua teille ihan jokaiselle.

Tuija

23 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ihania orvokkifiilistelyjä siellä :).

Mukavaa viikonloppua!

Intianminttu kirjoitti...

Olen pitänyt orvokkeja ja belliksiä jo parvekkeella, mutta ottanut öisin sisälle. Ja tänään en niitä raaskinut ulkoiluttaa ollenkaan, kun rakeita tuli taivaan täydeltä...Mukavaa viikonvaihdetta!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No, onhan se vähän hullua kukkia laitella, kun lunta on vielä vaikka kuinka paljon,.... mutta niin vaan olen minäkin niitä jo teransille laitellut..:)))
Onhan kevät niin ihanaa aikaa!!
Hyvää viikonloppua sinulle!

sylvi kirjoitti...

Sinulla kauniit puutarhaenkelit.
Sopivasti kun tänään on Marian ilmestyspäivä.
Enkeli ilmestyi Marialle,
siis on 9 kuukautta jouluun.

Kauniita nuo Orvokit ovat.
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Kodinsielu kirjoitti...

Meillä myös vuorimännyt ihan uppeluksissa ja painuneina...kyllä ne joka kesä nousevat, mutta ei ihan alkukesästä...loppukesällä ovat jo sitten ihan voimissaan.

Liisa kirjoitti...

Oi miten ihanallle näyttää orvokit. ei voi täällä vielä ulos ostaa, enkä ole vielä kaupassa nähnyt orvokkeja. varmaan teille päin tulee aikaisimmin.

Kivaa viikonloppua.

saara kirjoitti...

moikka, niin kesänen ja vaaleanpunainen unelmakuva :)

meidän 20 v vanha taxus on ihan maissa, tai naapurin, en tiedä, mut jostain syystä se on mun kontolla etsiä se aina esille joka talvi..mut nyt on vaan ollut niin paljon lunta etten ole lähtenyt pohraamaan keskelle pihaa sitä pelastamaan..ja viime kesänä istuttamani 'tumma kaunotar' on niin taipunut että taitaa olla poikki. Ihan pelottaa.

ja onko se se noita sunnuntai taas..voi ei...:)
hyvää viinkoloppua.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun suloiset nuo orvokit :) Ei tässä kauaa tarvitse odottaa, kun voi jo laittaa orvokit ja pelargonit terassille!! Ihanaa, kohta se kesäkin jo tulee, muutama kuukausi enää! :) Hauskaa viikonloppua!!

Ruusa kirjoitti...

Minäki hiplasin orvokkeja tänään Kukkatalolla, mutta jätin vielä sinne.. Sielläkin näytti olevan metritolkulla sipuleita, liljoja himoitsin kyllä, mutta sitten myöhemmin uudelleen, juurikin siksi, ettei tule niin kalliiksi ;D

Ihme kelit kyllä! Kaupassa pistäydyin niin mennessä paisto aurinko, tullessa satoi rakeita!!
Käsittämätöntä!

Kiva mariskooli ;)
Mukavaa viikonloppua! Minä ainakin muuten menen messuille, mutten tiedä vielä mikä päivä /aika.. kun minusta ei aina tiiä minäkään! ;)

sammal airi kirjoitti...

Minunkin tekisi mieli daalioita,kauniita nuo ostamasi! Juu todellakin myöhässä olin minäkin, mutta löytyihän sitä ostettavaa sittenkin. Mårbackaa en vielä ole tavoittanut, taitavat olla melko suosittuja nykyään ;)

TIINA P kirjoitti...

Aivan ihanat ja keväiset kukkakuvat :) Jos nämä kuvat ei ilahduta, niin ei sitten mitkään. Kiva, että joku jaksaa ahkeroida. Itse olen tulossa varmaan perjantaina puutarhamessuille, ehkä myös lauantaina. Ne SM-kilpailut tietysti kukkasidonnassa kiinnostaa sekä toki myös kaikki muukin inspiroiva puutarha-asia. En olekaan aiemmin käynyt ko. messuille, mutta nyt...

Markka kirjoitti...

Aahh, ihania kukkia. Tuo pääkuva on aivan ihana vaaleanpunaisine pelargonioineen ja marketoineen. Täällä päin ei vielä orvokkeja ole näkynyt kaupoissa, vasta narsisseja ja helmililjoja on ollut tarjolla.
Harmi, kun ei vielä olekaan palmusunnuntai ja joudut syömään herkut itse :D. Mukavaa viikonloppua.

Jaana Kristiina kirjoitti...

Ihanat kukat taas siellä!!!Tässähän tulee jo niin kesäistä fiilistelyä.Saisipa se jo tulla!!!
Mukavaa viikonloppua:)

Dahlia kirjoitti...

Ihanan energinen olet. Voi, sulla on noita mun nimikkokukkiakin, dahlioita! Kauniita kuvia kaikki. Hyvää viikonloppua! :)

Leena Lumi kirjoitti...

Kyllä ne sieltä nousevat, vuorimännytkin. Äidilläni on niitä ollut aina. Minulla on yli kymmenen kartiovalkokuusta, jotka kaivoin luemsta esille ja laitoin keväthuput päälle.

Lähden nyt lounastamaan Viherlandiaan ja ihmettelemään samalla, mitä tarjontaa siellä onkaan.

Mukavaa viikonloppua, Tuija!

kisu kirjoitti...

Ihania, ihania kukkasia. Orvokkien laittelemista minäkin odotan...

Lunta satelee meillä jälleen, onneksi aurinkokin on välillä näyttäytynyt. Kunnon kevättä ja kevätkelejä odotellessa ;o)
-kisu-

arleena kirjoitti...

Orvokit ovat minulla ihan ensimmäiset kukat terassilla keväisin, luulen että huhtikuulla istutan.
Mukavaa viikonloppua sinulle Tuija.
Aurinko sulattaa nyt ne vuorimännytkin esiin

Erjuska kirjoitti...

Orvokit on ihania - niillä tulee yleensä täytettyä kaikki mahdolliset pihan ruukut.

Puutarhamessut kiinnostaisi kovasti - koskas muuten mahtavat olla?

Mukavaa viikonloppua Sinulle : )

Marielisa kirjoitti...

Ihania kukkasia, kaikkia nuo mårbackat, dahliat ja freesiat...ja orvokitkin tietty!

Minä eilen istuskelin päiväkahvilla terssilla puutarhalehden kera kevätauringon paistaessa ihanasti ja suunnittelin tulevaa kasvukautta - ensimmäistä sellaista tässä talossa asuessamme, voit uskoa että olen innoissani!

Poikkeahan blogissani, siellä olisi sinulle kivoja uutisia ;)

Iloa & aurinkoa kevätpäiviisi! <3

Arja kirjoitti...

Ihania kukkasia:-))
Huomenna minäkin laitan taimia kasvamaan.
Yllättävän hyvin pensaat jaksavat nousta vaikka ovatkin kinoksien alla.
Hyvää viikonloppua♥

Marge kirjoitti...

Haaveillaan...:) Kyllä se kevät tänne Pohjolaankin pian kunnolla tulee, vaikka on ollut kyllä vähän hitaamman puoleista tuo eteneminen...:)Mutta niinhän se aina tekee, vaihtelevaa on ollut ennenkin...

Kiitos niiin ystävällisistä sanoistasi blogissani!♥

Irene kirjoitti...

Hellou, hellou!
On jo orvokkia ja bellistä siellä terassilla. Niin ja daalian juurakoita haettuna.
Meikäläinen pidättelee vielä. Yritän pidätellä itseäni vielä kuukauden. Saa nähdä, onnistunko.

Saila kirjoitti...

No nyt kävi nakitus eli olen sitten puutarhamessuilla lauantaina 9.4. oma pihan osastolla melkein koko päivän, en ehkä ihan iltaan asti kun tulen ekana aamulla.
Ihanat istutukset sulla! ♡